Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Télen mínuszokban kell járatni...

Télen mínuszokban kell járatni az autókat hidegindítás után?

Figyelt kérdés

Az egyik azt mondja "persze hogy kell" míg a másik azt mondja hogy "ezzel csak ártok az autónak".

Most akkor?

Én úgy gondolom, -10 fokokban hogy egy 5percig legalább kell járatni, hogy az olajak nagyjából felmelegedjenek. Szerintem.

2017. jan. 8. 15:05
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
52%
Sookkal jobb, ha ketyeg 2-3 percet indítás után alapjáraton. Sokkal finomabb lesz a hangja (mindegy hogy dízel vagy benzin), biztos vagyok benne, hogy jobban szereti a motor, ha így van leterhelve, mintsem egyből az indítás után. Legalábbis ezekben a nagy mínuszokban.
2017. jan. 8. 22:41
 12/15 A kérdező kommentje:

Végre megtörtént az olaj csere!! :) eddig is nagyon jól ment az autó, de most mintha még puhábban váltana,

jobban reagál a gázra, hihetetlen, jót tett neki az olajcsere.

Viszont amit említettem ezt a "recsegés-ropogás" gondot, nem tudom hogy elmúlt-e, de majd holnap reggel úgyis kiderül amikor beindítom a hidegben. :)

2017. jan. 9. 21:11
 13/15 A kérdező kommentje:
JEZUSOM EZT NEM IDE AKARTAM IRNI XD :D
2017. jan. 9. 21:13
 14/15 anonim ***** válasza:

Semmi gond! :)

Váltóban vagy a motorban cseréltetek olajat?

Motorolaj csere után én is észreveszem, hogy picit halkabb és fimonabban jár és a fogyasztás is csökken egy-két decit amíg friss az olaj. Nagyjából az első 1000-1500km-en.

Pedig nem spórolok rajta, 15.000km-enként, ami nálam 7-8 hónap, szigorúan csere.

2017. jan. 10. 11:56
 15/15 A kérdező kommentje:

Váltóban lett cserélve olaj :)

Muszáj volt már, nem bírta a hideget.

2017. jan. 10. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!