Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Valami gond lehet a váltóval?

Valami gond lehet a váltóval?

Figyelt kérdés

Ma reggel tapasztaltam először ezt a jelenséget, -6 fokban beindítottam az autót és egy pár percig járattam a motort (max 3-4perc) aztán ahogy elindultam, mintha az automata váltónál ilyen fura, halk, recsego, ropogo hang jött volna ki belőle, meg éreztem is mikor rátettem a kezem, mintha egy nagyon minimálisan remegett volna a kar.

és még valami ami furcsa volt, hogy az autó hangja is egy kicsit másabb volt (talán hangosabb?!?) még nem tapasztaltam annyira, talán később még tudok újabbakat mondani. Most egyenlőre ezeket a hibákat vettem észre :/

Remélem nincs komoly baja, váltani egyből váltott, felfelé is meg visszafelé is, ahogy beraktam direktbe egyből indult, úgyhogy... JA ezt még kihagytam, ezeket a jelenségeket hidegen csinálta, amint mentem vele durván 500-800 métert, elmúlt a probléma.

Mi lehet a baj? :( remélem tudtok segíteni!

2017. jan. 6. 06:32
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
És csodálkozunk, hogy nem szabad automatát venni, általában 60e km az automata váltók olajcsere periódusa, de nem tudjuk hogy milyen autóról van szó így csak tipp, de a könyvében biztos benne van.
2017. jan. 6. 18:41
 12/21 A kérdező kommentje:

Oké, nem járatom a motort stb, de most kénytelen vagyok járatni (5-10perc max) , mert amint bemelegszik megszűnik a probléma, egyszerre nincs szivem elindulni mert a váltó is el kezd akkor ilyen hülye hangokat kiadni :/

és félek hogy ezzel kárt okozok benne, inkább most biztonság kedvéért megvárom míg nagyjából üzemmeleg az autó és utána elindulok vele.

Hétfőn meg úgyis az lesz az első hogy elviszem szervízbe, aztán nagyon remélem olajcsere megoldja a problémát.

2017. jan. 6. 19:13
 13/21 anonim ***** válasza:
Ha addig járatod, míg üzemmeleg lesz a motor, igencsak segítesz a kopásnak.
2017. jan. 7. 15:49
 14/21 A kérdező kommentje:

A kérdező kommentje:

Végre megtörtént az olaj csere!! :) eddig is nagyon jól ment az autó, de most mintha még puhábban váltana,

jobban reagál a gázra, hihetetlen, jót tett neki az olajcsere.

Viszont amit említettem ezt a "recsegés-ropogás" gondot, nem tudom hogy elmúlt-e, de majd holnap reggel úgyis kiderül amikor beindítom a hidegben. :)

2017. jan. 9. 21:14
 15/21 A kérdező kommentje:

Hát.. olajcsere jót tett neki, de egy minimálisan ugyanúgy recseg ropog a váltó.. igaz nem úgy mint előtte, most valamivel jobb azért mert 5 perc járatás után ha elindultam már nem recsegett. addigra gondolom az olaj felmelegedett.

Nem tudom mi van, eddig nem tapasztaltam ilyesmit.

2017. jan. 10. 09:45
 16/21 anonim ***** válasza:

Szerelő véleménye, aki ért is az automata váltóhoz?

Milyen volt a lecserélt olaj?

Az olajcserével megelőzni szokás a bajt, a meghibásodást a későbbi olajcsere már nem orvosolja sem a motorban, sem a váltóban.

[link]

2017. jan. 10. 10:08
 17/21 A kérdező kommentje:

Hát eléggé fekete volt már.

Most egyenlőre nincs gond vele, meg remélem nem is lesz.

Ha meg igen, akkor átalakítom manuálisra :/

2017. jan. 10. 12:23
 18/21 anonim ***** válasza:
A manuális átalakítás nem kis pénz és idő, viszont olyan mint a gyári úgysem lesz.
2017. jan. 10. 13:58
 19/21 A kérdező kommentje:
Miért ne lenne olyan mint a gyári?
2017. jan. 10. 15:14
 20/21 anonim ***** válasza:

Mert sok mindent kell hozzá változtatni, főnökömnek volt egy automata passatja és az lett átalakítva manuálisra, hát nem 600e körül lett a vége, de azért nem olyan mint a gyári hiába minden alkatrésze gyári.

De mivel azt se tudjuk, hogy milyen járműről van szó, így senki sem fogja megmondani.

2017. jan. 10. 16:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!