Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » A váltóval van gond vagy velem?

A váltóval van gond vagy velem?

Figyelt kérdés
Használtan vettem egy kerékpárt elöl 3 fogaskerék hátul nem tudom fejből. Ha elöl és hátul is az alsóra teszem annyira laza a lánc, hogy mellé megy a vált alsó fogaskerejének. Ez azért van, mert értelmetlen így tekerni vagy el van fáradva a váltó rugója (amin már nem tudok állítani)?
2010. aug. 18. 16:05
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem a láncból kéne szemet kivenni? Ha nem a legalsón van akkor úgy jó? Mert akkor annyi hogy nem használod úgy és kész.
2010. aug. 18. 16:36
 2/5 anonim ***** válasza:
Ja és max vidd el szevízbe
2010. aug. 18. 16:37
 3/5 anonim ***** válasza:

Mire gondolsz pontosan? Ha elöl és hátul is a legkisebb fogaskerékre váltasz, akkor a hátsó váltó hülyén áll?

Ha igen, akkor próbáld ki, hogy az elöl legnagyobb-hátul legnagyobb állásra fel tudsz-e váltani. Ha nem, vagy de, viszont a hátsó váltó nagyon előre hajlik tőle, akkor ne vegyél ki a láncból - akkor hosszabb kanalú hátsó váltó kell. Egyéb esetben rövidíthetsz a láncon.

Egyébként ezeket a legkisebb-legkisebb és legnagyobb-legnagyobb kombinációkat elvileg nem illik használni, ezek koptatják a legjobban a láncot, az én bringámon se működtek egy időben, de nem zavart különösebben.

2010. aug. 19. 10:12
 4/5 Johnnyrzr válasza:
ha jól olvasom: "mellé megy a váltó alsó fogaskerekének" - nincs elgörbülve a váltókanál, ami a fogaskereket tartja, vagy túlzottan kopott a váltó alsó fogaskereke.
2010. okt. 23. 19:58
 5/5 A kérdező kommentje:

Csak simán el vannak kopva a fogaskerekek ezért pörög el rajta a lánc:-(

sajna elég drága móka.

2010. okt. 24. 02:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!