A váltóval van gond vagy velem?
Figyelt kérdés
Használtan vettem egy kerékpárt elöl 3 fogaskerék hátul nem tudom fejből. Ha elöl és hátul is az alsóra teszem annyira laza a lánc, hogy mellé megy a vált alsó fogaskerejének. Ez azért van, mert értelmetlen így tekerni vagy el van fáradva a váltó rugója (amin már nem tudok állítani)?2010. aug. 18. 16:05
1/5 anonim válasza:
Nem a láncból kéne szemet kivenni? Ha nem a legalsón van akkor úgy jó? Mert akkor annyi hogy nem használod úgy és kész.
3/5 anonim válasza:
Mire gondolsz pontosan? Ha elöl és hátul is a legkisebb fogaskerékre váltasz, akkor a hátsó váltó hülyén áll?
Ha igen, akkor próbáld ki, hogy az elöl legnagyobb-hátul legnagyobb állásra fel tudsz-e váltani. Ha nem, vagy de, viszont a hátsó váltó nagyon előre hajlik tőle, akkor ne vegyél ki a láncból - akkor hosszabb kanalú hátsó váltó kell. Egyéb esetben rövidíthetsz a láncon.
Egyébként ezeket a legkisebb-legkisebb és legnagyobb-legnagyobb kombinációkat elvileg nem illik használni, ezek koptatják a legjobban a láncot, az én bringámon se működtek egy időben, de nem zavart különösebben.
4/5 Johnnyrzr válasza:
ha jól olvasom: "mellé megy a váltó alsó fogaskerekének" - nincs elgörbülve a váltókanál, ami a fogaskereket tartja, vagy túlzottan kopott a váltó alsó fogaskereke.
5/5 A kérdező kommentje:
Csak simán el vannak kopva a fogaskerekek ezért pörög el rajta a lánc:-(
sajna elég drága móka.
2010. okt. 24. 02:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!