Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mi lehet a gond a sebességmérő...

Mi lehet a gond a sebességmérővel?

Figyelt kérdés
Tavaly ősszel vettem egy sebeségmérőt a kerékpáromra, eggig nem is volt semmi gond vele, de mostanában észrevetem, hogy pl: 20 km-es sebbeséget mutat majd hirtelen 15km-ert és ujbol vissza 20km-re a kereket megforgatva holyamatosan egyenletesen katog a jeladó nem hagy ki a mágnes is kb 3-mm re van a jeladótól. Elem csere segithet? Mi lehet a gond?
2011. máj. 6. 18:12
 1/9 anonim ***** válasza:

Másfél évet még ki kéne bírnia az elemnek (hacsak nem vezeték nélküli készülékről van szó, azok gyorsabban merülnek. Ott mind az adó, mind a vevő lemerülhetett, és csak az elemcsere után fogod megtudni, hogy melyik volt.)

Nekem furcsa, hogy "kattog a jeladó". Miért kattog? Az enyém nem kattog.

A jeladónak viszont lehet, hogy sok a 3 mm, a régi sebességmérőmnél szinte összeért a mágnes meg az érzékelő, csak úgy volt jó.

A kontakthiba forrása lehet a kormányon a foglalatban az érintkezés is, ott is lehet próbálkozni lökdöséssel vagy kontaktsprével (amennyiben drótos a sebességmérő).

Egyébként Cateye sebességmérőm eső után szokott ilyet produkálni, és van, hogy csak 2 hét után múlik el (főleg télen).

2011. máj. 6. 18:23
 2/9 A kérdező kommentje:
Vezetékes, és a jeladó akkor kattan amikor a mágnes elhalad előte, igaz csak nagyon halkan halható csendes helyen. Amióta megvetem ilyen.
2011. máj. 6. 18:56
 3/9 anonim ***** válasza:
Az elemmel biztos, hogy nincs baj akkor nem csinálnak ilyent. Vidd vissza oda a hol vetted. Ha van rá garancia akkor nincs gond, ha nincs rá akkor meg vagy tudnak segíteni vagy nem.
2011. máj. 6. 19:17
 4/9 A kérdező kommentje:
Megtisztitotam az érintkezőket, a mágnest közelebb állitotam majd mentem 30km-ert a jelenség megmaradt észrevetem hogy 32km/ora-nál nem mutat többet hiábba megyek gyorsabban akkor is 32km/h mutat , van olyan hogy 25km/h -val megyek és hirtelen 14km/h-át mutat így marad kb 100 méteren keresztül majd visszaugrik 25km/h-ra . Nem kinlodok tovább cserélem!
2011. máj. 7. 15:50
 5/9 anonim ***** válasza:

Az enyém akkor szokott meghülyülni, mikor merül az elem. Akkor mutat minden hülye, valótlan értéket.

Az enyém is vezetékes, de kb 1-1,5 évet bírt a gyári elem. Azóta kicseréltem az elemet, ~300Ft volt, és azóta jó megint.

Szerintem egy próbát megér mielőtt másikat veszel. De te tudod...

2011. máj. 8. 17:54
 6/9 A kérdező kommentje:
Kisérlet képen az egyik haverom sebbeségmérőjéből átcseréltük az elemet letekertem 5-km-ert, sajnos a jelenség megmaradt. Cserélem!
2011. máj. 8. 19:53
 7/9 anonim ***** válasza:
Oké. Nekem sincs más ötletem.
2011. máj. 8. 21:00
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha cseréled had ajánljam neked az stp wire 9-es órát, de ha több pénzt szánsz rá akkor ebben a márkában vannak jobbak is. 1 éve használom, semmi gond vele, pedig sokszor megázott. A tartókonzol is jó minőségű, naponta többször teszem fel.
2011. máj. 9. 15:14
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ajánlatot, de már választottam. Valamelyik VDO tipusra gondoltam.
2011. máj. 9. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!