Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Kerékpár sebességmérővel...

Kerékpár sebességmérővel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
minap vettem egy sebességmérő órát a biciklimre a 1890 ft-ért felszereltem müködik minden csak ha tekerek kicsit gyorsabban akkor valamiért pontatlanul mér pl: ha tekerek 22km /h -val akkor először rendesen mutatja majd felére csökken az mutatott sebesség.. nem tudja valaki az okát? gyenge a mágnes vagy a érzékelője?
2010. szept. 29. 12:37
 1/6 anonim ***** válasza:

A mérő azt számolja, hogy mennyi idő alatt érzékeli újra a mágnest. Ha lecsökken a felére, akkor minden másodikat nem érzékeli. Vagy rossz helyen van a mágnes, vagy kicsit távol van a mágnes az érzékelőtől és nem mindig tudja érzékelni.

A kütyüben amúgy nem árt beállítani a kerék kerületét is a sebességhez. Ha pár centit téved a beállítás, akkor a sebesség sem lesz pontos.

2010. szept. 29. 12:50
 2/6 A kérdező kommentje:
be van állitva a kerékmérethez és a lehető legközelebb van a mágnes mégis a leirtak szerintt viselkedik
2010. szept. 29. 13:03
 3/6 tamasoft válasza:
Ne a legközelebb tedd a mágnest, hanem kb. 2-3 mm legyen meg.
2010. szept. 29. 23:02
 4/6 anonim ***** válasza:

Két helyen lehet a hiba, egyrészt a mágnes-érzékelő találkozásnál, másrészt a sebességmérő a konzollal sem mindig érintkezik tökéletesen.

Mindkettővel addig kell szórakozni, amíg jó nem lesz. Az érzékelőt állítgasd a mágneshez közelebb-távolabb, meg keréksugár-irányban is, előbb-utóbb jó lesz. A készüléket a konzolján meg addig kell lökdösni, amíg helyre nem áll az érintkezés tökéletesen.

Az én bringámon a mágnes el szokott mozdulni, 2-3 havonta meg kell igazítani.

2010. okt. 5. 09:23
 5/6 Johnnyrzr válasza:
Valószinűleg a hiba oka az alacsony ár miatti gyenge konstrukció lehet, gyűjts jobb órára amit már 4-5 ezerért árulnak.
2010. okt. 23. 19:28
 6/6 anonim ***** válasza:
Az utolsó válaszoló szerintem téved, nálam az olcsó sebességmérő sokkal megbízhatóbban működött, mint a drága Cateye, amit most használok. Biztosabb volt az érintkezése, nem mozdult el a mágnes, egyszer be kellett állítani, és jól működött. Ellenben nem volt vízálló, egy kiadós eső után kilehelte lelkét (ebben viszont a Cateye a jobb.)
2010. nov. 18. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!