Van valami fizikai akadálya a hidegben való motorozásnak? Vagy a legtöbben csak azért nem ülnek ilyenkor motorra mert fáznak rajta?
- Könnyebb zakózni.
- Szinte biztosan megfázol.
Két keréken egyensúlyozva közlekedni havas, jeges úton... ez, ha nem is fizikai akadály, de mindenképpen megnövekedett veszélyességi faktor.
A fázás is mesdzebbre mutat annál, hogy vacog a motoros a hidegben, árfagyva meg nem képes egyensúlyban tartani a gépet... az ilyen motoros kalandoknak évek múltán is lehet következménye, különböző reumatikus panaszokkal köszön vissza a fagyos motorozás.
Száraz hidegben láthatsz motorosokat, de a havas, jeges úton két keréken csúszkálás már nagyobb visszatartó erő, olyankor motorozni többszörösen felelőtlenség
Mondjuk a kihegyezett sportmotorokat szerintem padlóra vágná a minden napos hidegindítás.
Egyébként igen, azért nem motorozunk, mert sz*rnak fagynánk még nagyon felöltözve is, valamint ha csak egy nagyon picit is síkos az út (annyira, hogy az autósok észre sem veszik), az már a motornak nagy probléma. Ja és teljesen tönreteszi az izületeid a téli motorozás.
Lehet motorozni, csak ovatosabban. En regen jartam hoban MZ vel, amikor még volt telen ho. Annak is meg volt a varazsa, jo alaposan fel kellett oltozni. Most egy ezres sportgepem van, 10 fok alatt nem viszem ki, mert huzok egy koverebbet es mar tolja ki a segget.
Onos esoben... Na abban nem lehet. Probaltam ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!