Miért van nagyobb kultusza a motorozásnak?
Gyerekként ha kiszemeltem egy motort el sem lehetett onnan vinni engem, csak arra emlékszem hogy a fejemet simizte a sofőrje. Apám révén illetve már saját költségen én is a motorokat részesítem előnyben, az autó nálam csak végszükség.
Egyrészt mindig is tekintély volt ha valaki igazi motoron ül, mind hallomás alapján vagy elbeszélésekből "XY-nak a fia vett egy nagy dög motort"
Mai napig fennállnak különféle bandák, egy autós fedélzeti kamera videója rögzített egy jó pár km-es sort amin több tucatnyian haladnak konvojban, mellettük lehúzódtak az autósok is, mondjuk érthető is, fejkendős, atlétás, baseball sapkás gyúrós feketék, szintén veszélyes gépekkel.
Az elmaradhatatlan köszönésről nem beszélve, járhatunk a Bükk Mátra, Balatoni utakon, ismeretlenül is felfigyelünk egymásra.
Autósoknál valahogy nem látok ilyet.
Most írtad le, hogy miért van nagy kultusza a motorozásnak.
Az autó pedig a legtöbb embernek csak használati eszköz, és majdnem mindenkinek van autó. Durva is lenne, ha mindenkinek köszönni kéne, mert akkor feltartott kézzel kéne vezetni. A motorozás egy sokkal exklúzívabb dolog, csak olyanok motoroznak, akiket tényleg érdekel maga a motorozás, és szeretetből csinálja a legtöbb ember. Tudom, mert nekem is van motorom.
Így van. Autója szinte mindenkinek van. És az emberek 95%-ának az autó csak egy használati tárgy. Egy közlekedési eszköz. Arra használják, hogy eljussanak dolgozni, vásárolni, stb. Nem passzióból járnak autóval.
Motorozni pedig általában nem kényszerűségből szokott az ember. Nem azért vesz valaki nagymotort és azért teszi le motorra a jogosítványát, mert autóra nem lenne lehetősége. Így értelem szerűen nagyságrendekkel kevesebben motoroznak, mint autóznak.
Én pl munkába is legtöbbször biciklivel szoktam járni. És nem azért mert nem tudom az autómat megtankolni, vagy ne lenne pénzem buszjegyre, hanem mert szeretem és legalább mozgok is egy kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!