Lett baja a kocsinak?
Bocsi, indokot nem írtam. :D
Többet fog járni a motor hidegen, mert alapjáraton nem nagyon melegszik.
Utolsó előtti válaszból egy szót sem tudtam megérteni... bocs az ékezetnélküliség zavaró tud lenni, de nem vonom kétségbe a szakértelmedet :D
Az a helyzet hogy a dízel és benzinmotorok úgy vannak megtervezve hogy a legjobb kenési állapot az üzemi hőmérsékleten történjen. Nagyban csökkenti a motor élettartamát ha a hideg motort túlpörgetik és úgy közlekednek vele mintha már elérte volna az üzemi hőmérsékletet.
Én szoktam kicsit járatni, de van hgoy nincs rá idő, ezért elinduláskor a hideg motorral nem megyek gyorsan. alacsony fordulaton lassan megyek és felmelegszik. Dízelem van, sokáig tart mire eléri az adott hőfokot, kb 15 éve megvan a kocsi, és ezidő alatt főleg kis távokat tettem meg vele, és mégsem lett szervizigényes a dolog. PEdig kis távolságokra inkább a benzinmotor a javasolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!