Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lett baja a kocsinak?

Lett baja a kocsinak?

Figyelt kérdés
Eddig mindig betartottam a bemelegites szabalyait, de tegnap keso este kb -5volt es nagyon faztam az autoban. Kedvem sem volt kiszallni jegoldoval minden jeget eltavolitani az ablakrol. Ezert kicsit jobban porgettem hogy bemelegedjen az utaster es az ablak. Pedig meg el se erte az uzemi hofokot. Ez a fordulat 3500 volt. Most fordult elo ez eloszor velem, eddig sose porgettem hidegen. Es utolag belatom, hiba volt. Az a kerdesem hogy ettol az egy alkalomtol lehetett e a motornak valamifele karosodasa. Mazda 323 sedan 94-es benzines
2017. jan. 2. 22:45
1 2
 11/14 Vizéli László ***** válasza:
Hátén speciál úgy szoktam hogy beindítom az autót, ablak fűtés stb... kiszállok, rágyujtok 1 cigire, letakarítom a havat vagy jeget, kb 4-5 perc. beszállok és megyek. Olyan 2000-2500-as fordulaton váltok. Nyáron ugyan ez a tortúra, csak akkor a cigizés közbe a klímát kapcsolom be.
2017. jan. 3. 17:56
 12/14 anonim ***** válasza:
4-5 perc már szinte sok. 1 perc körül ideális.
2017. jan. 3. 18:58
 13/14 anonim ***** válasza:

Bocsi, indokot nem írtam. :D

Többet fog járni a motor hidegen, mert alapjáraton nem nagyon melegszik.

2017. jan. 3. 18:59
 14/14 anonim ***** válasza:

Utolsó előtti válaszból egy szót sem tudtam megérteni... bocs az ékezetnélküliség zavaró tud lenni, de nem vonom kétségbe a szakértelmedet :D

Az a helyzet hogy a dízel és benzinmotorok úgy vannak megtervezve hogy a legjobb kenési állapot az üzemi hőmérsékleten történjen. Nagyban csökkenti a motor élettartamát ha a hideg motort túlpörgetik és úgy közlekednek vele mintha már elérte volna az üzemi hőmérsékletet.

Én szoktam kicsit járatni, de van hgoy nincs rá idő, ezért elinduláskor a hideg motorral nem megyek gyorsan. alacsony fordulaton lassan megyek és felmelegszik. Dízelem van, sokáig tart mire eléri az adott hőfokot, kb 15 éve megvan a kocsi, és ezidő alatt főleg kis távokat tettem meg vele, és mégsem lett szervizigényes a dolog. PEdig kis távolságokra inkább a benzinmotor a javasolt.

2017. jan. 3. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!