Kb.45 fokos emelkedőn nem kézifékkel áltam meg hanem kuplunggal és gázzal probáltam olyan fél percig egyhelyben állni. Utána a kocsinak kicsit égett szaga lett? Tudom butaság volt. Mi történhetett?
Te az életben nem voltál 45 fokos emelkedőn. Nincs olyan (nem speciális hajtásláncú) autó, ami azon felmenne.
a 45° az 100%-os emelkedőt jelent. Magyarországon a 15%-os már nagyon meredeknek számít, 25%-osnál nincs is meredekebb út.
Gondold újra azt a 45 fokot, az egy átlagos háztető meredeksége.
Na, megtaláltam:
Ezen a képen Buda egyik legmeredekebb utcája látható:
19%-os emelkedő. Ami fokban kifejezve 10,5 fok.
Milyen 45 fokos emelkedőt álmodtál te?
Nekem is ez jutott eszembe, mint az utolsónak, hogy 45 fokos emelkedőn még gyalog is nehezen mennél fel, nemhogy átlag autóval.
Az történt egyébként, hogy megrövidítetted a kuplung élettartmát pár ezer/tízezer kilométerrel. Nem lesz olcsó cserélni.
Hmmm.... :)
1. mutass nekem épített 45°-os utat Magyarországon.
2. magyarázd el, hogyan/minek mentél oda föl?
3. miért kell egy ilyen úton kuplung/gázzal fél percig helyben állni?
látom trollpistikék megint megjelentek lepontozni
bekaphatjátok, jöhet erre is a nulla százalék
Az még nem lett volna butaság, hogy egy emelkedőn kézi helyett kuplungolsz.
Az volt a nagy butaság, hogy ezt a kérdést kitaláltad és leírtad.
Hasonló lehetett, amikor az idióta azt hitte, hogy gumit éget, helyette a kuplung füstölt, majd kigyulladt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!