150 fokos alsó+felső sütésnél picit megégett a süti teteje, az alja viszont hófehér maradt sima alsón 150 fokon szénné égett az alja. Ez miért lehet? Próbáljam hőlégkeveréssel?
Figyelt kérdés
Azonos ideig, azonos hőfokon sütöttem, ugyanazt a süteményt, két különböző időpontban. Ráadásul elméletileg a sütőm se gagyi. Tulajdonképpen Pavlova tortáról van szó (nagy habcsók) már sok mindent sütöttem, de ez úgy látszik kifog rajtam. Minden hasznos választ előre is köszönök!2010. nov. 23. 11:41
1/3 anonim válasza:
Nem sok neki a 150 fok? Habcsókot se szoktuk sütni, csak szárítani.
2/3 A kérdező kommentje:
De igazad van, egyértelműen sok..., így írja majdnem az összes recept. Te milyen hőfokon szárítanád?
2010. nov. 23. 12:19
3/3 anonim válasza:
Hát a habcsókot úgy szokták, hogy valamennyi ideig sütik (10 perc általában) és aztán kikapcsolják a sütőt és még 10 percig bent hagyják száradni. Ez lehet 150 fokon is, aztán ugye csökken a hőmérséklet. De mivel ez nem pici habcsók, hanem egy torta méretű, tovább kell sütni (nem tudom a te recepted mennyit ír, én fele ideig sütném és a többit szárítanám). De nehogy hülyeséget írjak, sose csináltam még ilyen tortát. :) Csak a habcsókból indulok ki. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!