Veletek előfordult már hogy vissza kellet jönnötök előzésnél?
Üdv !
Ma történt velem egy ilyen szitu .. öreg úr vezetett előttem nyugodtan lehetett volna menni 80 körül bármilyen autóval jó autóval a megengedett 90-et is nyugodtan hosszú egyenesbe láttam itt a nagy alkalom (ő eddig 40-50 körül csoszogott)! Elrontottam mert nem mentem rá elégé és távolról kezdtem meg az előzést és mire ode értem feltűntek szemből és az öreg úr is elkezdett gyorsítani azonnal amint meglátta hogy előzöm úgyhogy vissza kellet mennem mögé nem volt ezzel semmi probléma csak tiszta rosszul éreztem magamat hogy ezt hogy cseszhettem el .. Szóval veletek történt már hasonló ? :D még friss jogsis vagyok és még ismerkedem az autóval de ehhez kevés volt :D Baj semmi ilyesmi nem történt bőven volt helyem vissza jönni csak na .
Hogyne. Személykocsival ritkábban, inkább olyankor, ha több kocsit előztem és már a sokadik nem fért bele.
Kamionnal gyakrabban, előfordult, hogy elszámoltam a távot és már csak nagyon szűken fért volna be.
De annyira nem nagy kaland, bele kell számítani au ilyesmit egy előzésbe.
Velem is fordult már elő, de szerintem sokunkkal így van ez. Volt benne olyan is, amikor gyorsítva megszívattak, de volt, hogy én mértem fel a távolságot rosszul, szerencsére mindig szépen vissza tudtam sorolni.
A gyorsításra visszatérve: én voltam már olyan szituációban, amikor engem előztek, rosszul felmérve a szembejövő távolságát. Láttam, hogy előzés közben meggondolta magát a másik sofőr, ekkor én gyorsítva "csináltam" neki helyet magam mögött, hogy gyorsabban vissza tudjon húzódni.
Nincs ezzel semmi baj, előfordulhat az ilyen, a lényeg hogy időben tudj dönteni és megoldani a helyzeteket.
Friss jogsival könnyű egy ilyet benézni, lehet hogy pár év tapasztalattal teljesen máshogy kezded/oldod meg a szituációt. Természetesen a kisöreg volt a kretén, nem gyorsítunk ha előznek. Sőt én akkor sem gyorsítok ha látom hogy a másik előzni fog, de nem kezdett még bele.
Sajnos te hiába vezetsz jól, hiába uralod az autôt, a többi gyökér simán kinyír. Én is kiugrottam előzni, a kis sunám viszont nem nézett tükröket, kivágott elém és satuznom kellett hogy ne verjem telibe. Ez van, ilyenekre fel kell készülni...
Ajajj, de még mennyiszer.
Inkább húzd vissza, minthogy egy hatalmas balesetet okozz, nincs abban semmi szégyen, és nem is tiltott.
Van, hogy nem sikerül jól felmérni a távot, és főleg ha gyengébb autóval vagyok, akkor ez komoly probléma. De főleg akkor, mikor valamelyik kötsög direkt akkor lép oda neki, mikor elkezdem előzni, nem érdekli, hogy szemből jön a kamion, és meg is ölhet ezzel. Többek között ezért is igyekszek minél erősebb autót venni, hogy az effélék ne tudjanak kitolni velem.
Ez mindennapos dolog. Én is sokszor járzam így, és sok más is jár így. Én mindig sehítem aut aii előz. Ha kell akkor fékezek hogy beférjen elém. Ha visszamegy mögém akkor gyorsítok.
De ha szembe is jön az én sávomban akkor már messziről elkezdek lassítani. Ha másnem csa a lábam veszem le a gázról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!