Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Előfordult már veletek olyan,...

Előfordult már veletek olyan, hogy nem/vagy csak nehezen tudtátok eladni az autótokat érzelmi okok miatt?

Figyelt kérdés

Volt egy időszakom, amikor csak hébe-hóba akadt munkám, de ehhez is kellett az autó, ezért vettem egy Opel Corsba B-t.

Úgy voltam vele,hogy nem sokáig lesz meg, de lassan 3 éve ezzel járok.

Szeretnék már egy legalább 2 ezres benzinest, már csak a lóerő miatt is, és már sokszor elterveztem,hogy eladom a Corsát, de mégsem...50 ezer forint alatt van a "váratlan" kiadások költsége 3 év alatt (olajcsere és hasonlók nincsenek benne)

Ezen kívül most sincs semmi baja az autónak, esztétikailag ugyan lenne mit javítani, de nem rohad, nem hullik szét, és soha nem állt meg.

Illetve egyszer, de az az én hülyeségem volt, mert gyakorlatilag üres tankkal jártam, és 50 méterre egy kúttól megállt, szóval még ekkor sem szúrt ki velem.De így is csoda volt,hogy addig kibírta.

A Corsa eladásával vagy 700 ezrem lenne új kocsira, de valahogy mindig mikor odajutok, hogy na most tessék, feladom a hirdetést, akkor jön valami, és nem adom el, majd csak hónapok múlva jön elő ismét a gondolat.

2015. dec. 10. 08:59
 1/7 anonim ***** válasza:
Én is így vagyok az autómmal, 2000-es benzines , minden jó rajta , 14 éves, de újabbnak látszik. Az utóbbi fél évben nem mentem vele 500 km-t.
2015. dec. 10. 09:22
 2/7 Beviz Elek ***** válasza:
42%
Ismerős a helyzet, volt egy autóm ami bejött, ezért megvettem a nagyobb motoros, extrásabb verzióját, majd erre költöttem és dolgoztam rajta egy csomót. Rengeteg munkaóra van benne, odafigyeléssel szerelgettem, ismerem kívül-belül, szinte minden csavarját átmozgattam már, úgyhogy a szívemhez nőtt. Hamarosan költözök külföldre, magammal vinni nagyon költséges, de eladni sem szeretném. Majd meglátjuk mi lesz...
2015. dec. 10. 09:42
 3/7 anonim ***** válasza:

Nekem egy régi Swiftem van 2 éve, sokat túlélt már, sok élményem volt vele.

Vettem egy fiatalabb, jobb műszaki állapotú kocsit és a vége az lett a dolognak, hogy a régi is megmaradt és sokszor még mindig a régivel járkálok el.

2015. dec. 10. 10:06
 4/7 anonim ***** válasza:

Én is hasonlót érzek. Szeretném lecserélni az autómat, már nem a legfiatalabb, és én is örülnék egy erősebbnek.

De ugyanilyet szeretnék, ugyanez a márka, ugyanez a típus, ugyanez a szín, ugyanez a felszereltség! Azt szeretném, ha tök ugyanilyen autó lenne, csak néhány évvel fiatalabb :) Mivel ilyet nem találok, így inkább marad ő :)

2015. dec. 10. 10:43
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem volt sok autóm, több mint 10, mindtől nehéz volt megválni, de a következő autó mindig elfeledtette velem a régit. Viszont van 2 autó, amit mai napig siratok, az egyik a legelső autóm volt, egy rozsdaboglya, már akkor is csak filléreket érő Opel Kadett, ez 17 évesen volt nálam, és akkor még nagyon menő dolog volt ez, nyilván kellemes emlékek fűznek hozzá, ráadásul soha nem hagyott ott, pedig sokezer km-t lenyomtunk 1,5 év alatt. A másik az előző autóm, egy Audi A4 1.9 PDTDI, semmi extra nem lenne ez az autó, de én imádtam, szépen kicsinosítottam, és belenyomtam 140 ezer km-t alig 2 év alatt, keresztül kasul jártam vele az országot. De vágytam egy erősebbre, így mennie kellett. De azóta is sajnálom azért. És van most egy hobbiautóm, egy E34-es 525i BMW-m, már az idegeimet megette, annyi baja volt és van, de semmi pénzért nem adnám. Tehát nem mindig racionális okok miatt nem tudunk megválni egy autótól, egyszerűen hozzánk nő, mint egy személyes tárgy.
2015. dec. 10. 15:41
 6/7 anonim ***** válasza:
Egy tárgy és ha megéri eladni, vagy nincsen rá szükség akkor bizony menet van neki a portáról!!Már egy élőlénynél ez nem ilyen egyszerű!
2015. dec. 10. 16:27
 7/7 anonim ***** válasza:

Soha nem fogjuk eladni egyetlen járművünket sem, legalábbis az eddigieket nem... :)

Eleve addig használjuk a tárgyainkat, amíg működnek, de a lányok (2 motor és egy autó) speciálisak, van nevük, virtuálisan emberi alakjuk, s persze "személyiségük" is. A motorok felé a legerősebb ez, mivel azokat sokkal többet használjuk s tényleg megvannak az egyedi kis dolgaik s persze sok emlék.

Mire eladnánk őket, hát nézzük csak... Az én motorom akkor nagyon, nagyon öreg lesz, egypár ponton megtörve, jelenleg horpadt tankkal, kis koreai cruiser, egypárszázezer km-rel... :D Úgyse venné meg senki :D De a BMW-t se, ami már most rozsdás (sok év szabadon tárolás és téli motorozás) és itt-ott törött, az első kerék valamiért hullámosítja a féktárcsákat, pár alkatrésze már rég nem BMW s meg nem mondom, hányszázezer km van benne, de lesz még sok, mivel teljesen jó kis társ.

S van a pici Yaris, esztétikai törésekkel... Azt is bőven használtan vettük, mint a többit, s azt is még sok-sok évig használjuk, mint a többit. Na ő lehet, hogy roncstelepre kerül majd. A motorok nem.

3-szor jól választottunk, eszünkbe se lenne lecserélni őket. Max. majd jön még 1-2 motor pluszban. Az adó és a biztosítás azokra nem akkora összeg, mint autóra, simán lehetnek többen.

Ha fontos lenne számomra az autóváltás s lenne egy autó, aminek van valami értéke, akkor azért eladnám. Annyira szentimentális nem vagyok. A motorom más kérdés :D De tényleg szeretek hosszútávra vásárolni értékesebb tárgyakat.

2015. dec. 11. 00:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!