Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Adtátok már be kereskedőhöz...

Adtátok már be kereskedőhöz az autótokat új autó kihozatal nélkül?

Figyelt kérdés

Mennyire mennek alá a piaci árnak?

A kocsimhoz hasonlóak 1,1-1,3 millióért vannak fent.

Mennyit adna érte egy átlag kereskedő?

2015. okt. 14. 18:30
 1/4 anonim ***** válasza:
A barátnőm 13 éves G astráját 550 ezerért vette át. Eredetileg 600 ezret mondott de volt egy kisebb hibája és ezzel lealkudta azt az 50 ezret. A barátnőmnek nem kellett már az autója de a pénz pedig kellett neki kis motorra plusz az én 8 éves G astrámra is ráfért némi szerviz ami igen csak nem kevés pénzembe került sajnos. Magunk nem tudtuk eladni még 550 ezerért sem, lejjebb meg már nem nagyon akartunk menni. Esztétikailag rengeteg hibája volt amit aláírok sajnos a barátnőm sosem tudott vigyázni rá sok új belső alkatrészt kellett volna lecserélnem új tetőkárpitot is haverral csináltuk meg mert annyira gatyán volt. A kereskedő átvette 3 héttel később már árulta az autót amit láttam is egyszer arra járva, de sajnos az árát nem tudtam leolvasni mert már zárva volt kapun meg nem láttam be eléggé. Azt tudom hogy rá pár héttel később már az utakon láttam majdnem mindennap. Egyszer le is szólítottam az új gazdáját aki egy 20 éves fiatalember volt és mondta hogy a kereskedő 680 ezerért adta el neki, na akkor nagyon legörbült a szám, de amikor bekukkantottam hát láttam hogy szinte az egész belső tér teljesen új volt, a srác mondta is hogy ő semmit nem variált rajta még új szerű illata is volt. A srác annyit mondott hogy a kereskedő kitakarította az autót mielőtt megvették és új ülések kerültek bele más kárpittal illetve a leharcolt kormány lett kicserélve meg a fényszórók is polírozva lettek amikre így ráismertem. De az ajtó kárpit is új volt rajta, a többi kb változatlan. Én így picit utánanéztem a dolgoknak és számoltam hogy kb mennyt költhetett rá a kereskedő így is egy 80-100 ezer forintos nyereséget bekaszált magának ha azt nézzük, illetve egy nem túl régi ismerősömmel beszélgettünk erről aki ismeri a kereskedőt, ő mondta hogy az illető elég sok használhatatlan autót szokott venni és szétbontják alkatrésznek, amiket még hobbiból fel is újít, és mondta hogy nem szokott rá sokat költeni csak mert sokat maszekol nála mert jó haverja így elég sokat elárult nekem ezzel. Alapvetően nincs is ezzel probléma mert ő is pénzből él, de azért igen csak rosszul esett hogy én nem tudtam 50 ezret rászánni arra hogy ugyanennyiért eladjam, mert igazság szerint sokan a belső tér miatt húzták a szájukat akik nálunk érdeklődtek amikor még mi akartuk eladni.
2015. okt. 14. 18:44
 2/4 anonim ***** válasza:

1.8 millioert arultam az enyemet ket honapig. Beadtam kereskedesbe (atlag 1.4-1.6-ot ajanlottak), 1,6-ert. Mar hetvegen elvittek 2 millioert.

Szerintem olyan 900-at kapsz majd erte. Kuld el a linket hirdetesedrol.

Amugy beszamitas eseteben van nehany kereskedo aki magasabb arat ad, mivel igy azon is nyer vagy300-at amit te elviszel, a tieden meg-ha magasabb arat ad-akkor marad vagy 150. Persze a legtobb mindketton nyerni akar.

2015. okt. 14. 18:52
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi!
2015. okt. 14. 18:55
 4/4 anonim ***** válasza:

Egyedi történet amit az első ír, a lényeg az, hogy sok kereskedőnek megvan a lehetősége ügyeskedni az autókkal, úgy ahogy azt egy magánszemély nem tudja megtenni.

Kétlem, hogy a kereskedő zsebből költött százezret a belső tér felújítására, azt úgy nem lehet számolni.

A kereskedő célja eladható állapotba hozni az autót, s ez sokszor nem csak felújítást jelent - tartozékokat, alkatrészeket is átraknak egyik autóból a másikba, esetleg bontóval is kooperálva.

A kereskedő célja a profit szerzés, egymilliós autót ő 150-200 ezerrel olcsóbban átvesz, majd tovább ad.

Átveszi, kifizeti, de amikor a kereskedőtől elviszi az új tulaj az autót, az adásvételi szerződésen általában nem a kereskedés szerepel, mint eladó, hanem a régi tulajdonos...

2015. okt. 14. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!