Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen márkák fanatikus...

BiTOPro97 kérdése:

Milyen márkák fanatikus vásárlója vagy (autó, motor, gépjármű egyéb), és milyen ok, vagy okok miatt?

Figyelt kérdés
fenntarthatóság, alkatrész, jó szerelő, szolgáltatások, extrák, minőség, etc./stb.
2016. dec. 8. 18:41
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Nem vagyok fanatikus.

Eddig Opelom volt és szerintem ez után is az lesz. Nem csupán márkahűségből. Hanem mert ebben az árkategóriában (6-7M Ft) nem igazán tudok jobbat. Néztem nagyon sok új autó konfigurátorát és adott felszereltséggel mást se kapok meg olcsóbban. Az is tetszik, hogy idén az "év autója" lett az az Opel amit jövőre venni szeretnék. Talán nem véletlenül osztogatnak ilyen címeket...

Az sem mellékes, hogy Opel márkaszervizben van ismerősöm. Tudom, hogy az alkatrészeket honnan érdemes olcsón, megbízhatóan megvenni, stb.

A mostani 11 éves Opelemben az is tetszik, hogy mindenki mikor meghallja, hogy Opel, csak legyint, hogy egy fapados sz@r Opel, aztán mikor meglátják a gyári bőr kárpitot, színes kijelzős gyári navit, aktív kanyarkövető bixenon fényszórókat, guminyomásmérő rendszert, stb-t.... akkor leesik az álluk. :) Szerintem annak idején a 2000-es évek közepén az ilyen felszereltség, pláne egy kompakt Opelban nem volt általános.

Nekem pedig direkt tetszik hogy kívülről nem hivalkodó, egy teljesen átlagautó képét mutatja és csak én tudom, hogy mik vannak benne.

Szóval azt hiszem ezek miatt az indokok miatt maradnék továbbra is a márkánál, ha autócserére kerül a sor.

2016. dec. 11. 16:54
 12/21 A kérdező kommentje:

Én csak gépjárműben vagyok fanatikus. Bár mint ahogy az előző is írta a jó és megbízható szerelő, és persze megfelelő háttér miatt is. Viszony nekem bajom a BMW-vel, hogy itthon hivalkodó - Münchenben meg főleg egyik BMW-m sem különösebben - , a másik a Honda fanatizmusom, amit nagybátyámtól, második apámtól vettem át - , és versenyeztem is ezzel a márkával. (Strapabíró gépek, lehet ütni-vágni (az endurokat), de eddig mind jó volt. Nagybátyám gyűjti is őket/Hondákat. Ruhákból elvétve veszek éppen itthon divatos márkákat (főleg Münchenben ahhova vásárolni járok) - és még ritkában hordom azokat - , nem csak a feltűnés elkerülésére, hanem mert más tetszik, és ne az alapján ítéljenek meg.

Elég nekem a fiatal BMW-s címke ha valakinél kibukik. Bár a kulcsot soha nem villogtattam.

2016. dec. 19. 01:00
 13/21 A kérdező kommentje:
Viszont nekem bajom a BMW-vel, hogy itthon hivalkodó*
2016. dec. 19. 01:01
 14/21 A kérdező kommentje:

Ja és BNW-t és MB-t másod kézből családi régi jó ismerősöktől tudok venni, és nagyon jó áron.

Ezekből a supersport és néhány SUV-on kívül, csak az R osztályt nem vezettem kölcsönbe kapva, már eladásra szánva. - ha összetörtem volna, nagyapám aki akkor még élt kifizette volna az elsőt, aztán vége a mókának. De eddig el ne kiabáljam ballesett mentes vezető vagyok.

Első három roncsom után ami volt 17-18 éves korom közt, na azok után, megmondom őszintén hozzászoktam a luxushoz. De két új hármast is eladtam jó áron, marad a másod kézből vétel. - második tulajdonosság. Imádom a kormány váltott és vezetési módokat.

2016. dec. 19. 01:10
 15/21 anonim ***** válasza:

Én olyan sportmárkának vagyok a rajongója amit egy ideig még nem tudnék megfizetni (és rajtam kívül sem sokan) de ha igen, akkor sem vennék, mert lehet, hogy kevés lenne a vezetési tudásom hozzá. Ez a Ferrari.

Na de úgy látom amúgy ismét kilyukadtak a giliszták megint a BMW-nél. Ez már szánalmas hogy mindenhol a BMW-hez lyukadnak ki és még csak nem is a fanatikusok hanem a frusztrált kis prolik.

2016. dec. 19. 01:39
 16/21 A kérdező kommentje:

Anyám egész családja értelmiségi jogász, orvos, és anyám orvos, orvosbiológus és orvoskutató. Nálunk tanulni és dolgozni kellett amióta csak lehetett - nagyi oviban és napköziben például német klasszikus irodalmat olvasni - apai nagyi lakásban csak németül szólalt meg amúgy is. Sőt mióta az eszem tudom, jól tanulok, és majd dolgozom. Mind ezt sport mellett. Nagyapámnál 16 évesen fűrészport sepertem, mert "Mi az, hogy nem léeszek doktor?", csak ez miatt. - de egyáltalán nem bánom. Nagyapámat aki aranyember volt így ismertem meg igaszán. Jó utána is bejártam hozzá, ... . Amúgy lombik ikerhúgom orvosnak is tanul Pécsen - azért ott mert, ott nem volt hátszél, - és nem is rossz eredményekkel. Nem szégyen a munka, meg segítettem bútort összeállítani. Apáméknál jogászok, egy jogvégzet, de könyvelő lett a nagybátyám - anyám testvére, a többiek meg iparos emberek, műhellyel mint nagyapám is volt, megbecsült mind anyagilag és mind fizetésben a munkásokkal. Apám jogász, így tudott beházasodni, anyám családjába. Én meg belázasodtam influenzától, és itt tartott magánál - saját ágyán, - Tehát anyám benntartott megfigyelésen. - szerintem túl aggódja a dolgot - , a saját ágyán a kórházban. Pedig holnap reggel megy dolgozni kutatólaborba. Egy okostelefont volt nálam, csak töltött nem találtunk sehol hozzá. Nem gondoltam volna, hogy benntart anyám.

Ami pénz eddig autókra költöttem eddig mind egy svájci-német cég, osztrák leányvállalatán keresztül kerestem meg magam, mint grafikus, alkalmanként mint tervező grafikus. Ha a protokoll engedné már most diplomázhatnék félévnél. - művész telep még hátra van, mert a nyarat is átdolgoztam. Amúgy irodalmi folyóiratoknál dolgozom. Anyám és apám családja is két ajkú német és magyar, bár angolul is jól tudd a legtöbbjük.

Mint sokszor leírtam már magam sem örülök a BMW hazai megítélésének. Sokkal jobb például a Müncheni.

2016. dec. 19. 04:23
 17/21 A kérdező kommentje:

Amúgy késői gyerek vagyok, apám és anyám részéről is lobbik ikerhúgommal, még egy próbálkozás az orvosi akkori állása után is és örökbefogadás mellett kellett volna dönteniük. Nekem mivel apám és nagyapám is születésemkor, és azóta is MB-ket vezetett öreguras. Nemrég elhunyt nagyapám vállalatából német magyar hármas tulajdonú vegyes vállalat lett - a német piac miatt, nagybátyám többségi tulajdonával. Amúgy a műhelyvezető is tulajdonos, és az értékesítési vezetői is, aki amúgy félig német apja miatt, és félig magyar anya után.

Én megvehetném azokat az autókat amiről álmodsz, de nem a feltűnési viszketegség hajt. Nagyapám után én örököltem a céget, szüleim (és húgom) beleegyezésével, ja és lemondónyilatkozatával, mivel elvált volt nagyival az ő lakását "kalákában" mi újítottuk fel nagyobbrészt.

Nagyapám ingóságát és házát húgommal örököltük vegyesen. Nagyi lakásának felét is abból annak a háznak a feléből fizettem ki neki. Részben az egyik új BMW-m a férjé lett. Amúgy húgom meg Honda Jazz-t vett még előtte, városi használatra. Csak Budapest és Pécs közt mégis csak biztonságosabb egy új BMW. Ingóságot meg elosztottuk zömében.

De nem szórom a pénzt, és nem is érdekelnek a supersport autók. - ha villogni akarnék azzal járnék, mert van annyi pénzem. De a pénz nagyobb része arra kell, hogy pénz legyen belőle. Amit magad keresel azt költsd el, amit örököl fektesd be, nővel a ingatlanod értékét! - ez nálunk a módi.

2016. dec. 19. 04:50
 18/21 A kérdező kommentje:
Nem is hármas, hanem négyes tulajdonú a cég, mert kisrészvényes egy német partnercég. Még jó hogy téli szünet van, mert munka van rengeteg.
2016. dec. 19. 18:00
 19/21 anonim ***** válasza:
59%
Köszönjük az élettörténetedet. Izgalmas volt olvasni. Ha megjelenik könyvben én mindenképpen megveszem. Remélem lesznek izgalmas csavarok is a történetben. Most a Zsivány egyesben úgyis csalódtam kicsit.
2016. dec. 19. 18:10
 20/21 A kérdező kommentje:
A "frusztrált kis prolik"-ra írtam. Magas vagyok, kisportolt: Ja kedves és inteligens, művelt, segítőkész és ezt mások mondják rólam, és 17 évesen egy szakad FIAT Regata Weekenddel is tudtam csajozni. Nem is autóval csajozom amúgy, vagy fiúzom. ;)
2016. dec. 19. 23:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!