B kategóriás jogosítvány 16 évesen?
kismilliószor megkérdezték már.
16 évesen és 6 hónaposan kezdheted a tanfolyamot. 17 évesen vizsgázhatsz forgalomban. Tehát nem, csak 17 évesen lehet letenni a jogsit.
16,5évesen beiratkozhat, 16év+9hónapnál lehet kresz vizsgát tenni, el is kezdhet vezetni, de forgalmi vizsgát csak a 17.születésnapja után tehet.
18 alatt mindig kell a szülő hozzá, akkor is ha 1nap múlva lesz 18, beleegyező akkor is , de 16,5év előtt nincs semmilyen lehetőség.
Persze. Szülői beleegyezéssel, utána 2 évig olyan üljön melletted, akinek már legalább 10 éve van B kategóriája, csak országhatáron belül vezethetsz legfeljebb évi 1.000 km-t, az okmányt meg majd csak 18 évesen kapod meg, addig a vizsgaigazolással vezethetsz. Más hülyeséget nem hallottál véletlenül?
Évtizedek óta nincs "szülői beleegyezés". Van viszont 17 éves korhatár a gyakorlati vizsgára, ez alól még a megyéspüspök engedélye sem ad feloldást.
Előző: nagyon jó volt. Ment a zöldkéz :)
Amikor én vizsgáztam annak idején valóban volt olyan opció, hogy 16 évesen B kategóriás jogosítványt szerezhettél.
Ehhez nem szülői beleegyezés kellett. Mondok egy példát:
például egyik családtagodat rendszeres gyógykezelésre kell vinni . Itt nem egy megfázásra gondolok, hanem mondjuk élete végéig veseelégtelenség miatt havonta a kórházba kell vinni ahol megtisztítják a vérét ( elnézést nem vagyok orvos, nem tudom hogy hívják ezt az eljárást, "vesegépre" kötik rá órákra a betege
t ). Ilyenkor volt olyan opció, hogy 16 évesen is lehetett B kategóriára vizsgázni.
Ez elég régen volt, nem tudom létezik e még ez a lehetőség, remélem a kérdezőnek nem a fent leírt okok miatt kellene a jogosítvány.
7-es: Nem hiszem, hogy lenne ilyen. Ilyenkor betegszállítót hívnak, vagy hasonló. Pedig lenne értelme. Ez mikor volt?
De ezt kár volt beírnod, (Egyébként nem, tök érdekes) holnap majd jönnek a kérdések, hogy itt azt olvasta, hogy lehet 16 évesen B kategóriás jogsit szerezni, mi kell hozzá? :)
#7 Jól mondja, tényleg.
Amúgy dialízis/művesekezelés amire példaként célzott.
Nekem anyám, és anyám családjának már diplomázott tagjainak nagyjából fele orvos. De én még egyik sem vagyok. ;) Sőt nem is csak utóbbi leszek. Ja a többiek rajtam és egy jogi egyetemet végzett, de le nem doktorált tagján kívül a többek meg jogász doktorok. - innen is tudom a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!