Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » B kategóriás jogosítvány 16...

B kategóriás jogosítvány 16 évesen?

Figyelt kérdés
Nos néhány ismerősömtől hallotam hogy 16 évesen szülői beleegyezéssel le lehet tenni a jogosítványt. Nah az lenne a kérdésem mennyire van igazuk. Válaszolóknak előre is köszönöm.

2016. okt. 15. 19:16
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

kismilliószor megkérdezték már.

16 évesen és 6 hónaposan kezdheted a tanfolyamot. 17 évesen vizsgázhatsz forgalomban. Tehát nem, csak 17 évesen lehet letenni a jogsit.

2016. okt. 15. 19:20
 2/9 anonim válasza:
100%
Nem lehet. 16,5 évesen kezdheted a kresztanfolyamot. 16 és háromnegyed évesen kezdheted a vezetést és 17 évesen csinálhatod meg a forgalmi vizsgát.
2016. okt. 15. 19:22
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

16,5évesen beiratkozhat, 16év+9hónapnál lehet kresz vizsgát tenni, el is kezdhet vezetni, de forgalmi vizsgát csak a 17.születésnapja után tehet.

18 alatt mindig kell a szülő hozzá, akkor is ha 1nap múlva lesz 18, beleegyező akkor is , de 16,5év előtt nincs semmilyen lehetőség.

2016. okt. 15. 20:36
 4/9 anonim ***** válasza:
70%

Persze. Szülői beleegyezéssel, utána 2 évig olyan üljön melletted, akinek már legalább 10 éve van B kategóriája, csak országhatáron belül vezethetsz legfeljebb évi 1.000 km-t, az okmányt meg majd csak 18 évesen kapod meg, addig a vizsgaigazolással vezethetsz. Más hülyeséget nem hallottál véletlenül?

Évtizedek óta nincs "szülői beleegyezés". Van viszont 17 éves korhatár a gyakorlati vizsgára, ez alól még a megyéspüspök engedélye sem ad feloldást.

2016. okt. 15. 20:40
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerint ha az oldal elején lévő számlálóból levonnánk a 16evesen jogsi, Suzuki tuning, Mikor póstázzák a jogsim? Kérdéseket akkor felére zuhanna a szám.
2016. okt. 15. 22:37
 6/9 anonim ***** válasza:
65%

Előző: nagyon jó volt. Ment a zöldkéz :)

Amikor én vizsgáztam annak idején valóban volt olyan opció, hogy 16 évesen B kategóriás jogosítványt szerezhettél.

Ehhez nem szülői beleegyezés kellett. Mondok egy példát:

például egyik családtagodat rendszeres gyógykezelésre kell vinni . Itt nem egy megfázásra gondolok, hanem mondjuk élete végéig veseelégtelenség miatt havonta a kórházba kell vinni ahol megtisztítják a vérét ( elnézést nem vagyok orvos, nem tudom hogy hívják ezt az eljárást, "vesegépre" kötik rá órákra a betege

t ). Ilyenkor volt olyan opció, hogy 16 évesen is lehetett B kategóriára vizsgázni.

Ez elég régen volt, nem tudom létezik e még ez a lehetőség, remélem a kérdezőnek nem a fent leírt okok miatt kellene a jogosítvány.

2016. okt. 15. 22:54
 7/9 anonim ***** válasza:

7-es: Nem hiszem, hogy lenne ilyen. Ilyenkor betegszállítót hívnak, vagy hasonló. Pedig lenne értelme. Ez mikor volt?

De ezt kár volt beírnod, (Egyébként nem, tök érdekes) holnap majd jönnek a kérdések, hogy itt azt olvasta, hogy lehet 16 évesen B kategóriás jogsit szerezni, mi kell hozzá? :)

2016. okt. 15. 23:09
 8/9 BiTOPro97 ***** válasza:

#7 Jól mondja, tényleg.

Amúgy dialízis/művesekezelés amire példaként célzott.

Nekem anyám, és anyám családjának már diplomázott tagjainak nagyjából fele orvos. De én még egyik sem vagyok. ;) Sőt nem is csak utóbbi leszek. Ja a többiek rajtam és egy jogi egyetemet végzett, de le nem doktorált tagján kívül a többek meg jogász doktorok. - innen is tudom a dolgot.

2016. okt. 21. 16:30
 9/9 BiTOPro97 ***** válasza:
#8 Én is úgy emlékszem, hogy megszüntették. - ja és pont ezért hallottam róla.
2016. okt. 21. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!