Mazda 6 dízelek 2.2-esek tényleg ennyire jó autók?
Figyelt kérdés
ismerősöm újan vett egy ilyen autót, 129 lóerős, 2011-es dízel és már közel 400.000 km van benne, azt mondta, hogy egyedül a részecske szűrőt kellett eddig cserélnie 310.000 km-nél a kötelező és kopó szervízeken kívül. az 350.000 Ft volt. szerintetek hazudik vagy tényleg ennyire jó ez a széria? én is gondolkodom egy használt dízel 2.2-esben, lehet hogy egy mazda 6 dízelt nem olyan nagy rizikó megvenni, mint egy másik márkát?
ill. azt hozzátenném, hogy ő jobbára országúton és pályán használja és omw premiumot tankol bele
2016. okt. 28. 05:21
2/9 anonim válasza:
Egy új az jó de ez szinte bármelyik márkáról elmondható.
De aki megveszi a 10 évest az cumi bő nyállal+anyagi csőd.
2016. okt. 28. 07:32
3/9 A kérdező kommentje:
5 év körüliek vannak 3 millió Ft körül 200.000 km-el. lehet, hogy megnézek párat. 129 lóerő ellenére elég nagy a nyomatékuk 340-es, biztosan dinamikusan mennek.
2016. okt. 28. 08:06
4/9 anonim válasza:
ha használtan vennék dízelt szerintem én is Mazdát vennék, nem nagyon hallani róluk negatívat még neten sem. a mazda tipikusan az az autómárka, amelyikkel kevés gond van, viszont ha gond van, akkor mélyen a zsebbe kell nyúlni. de ez a 2.2 és 129 lóerő ez szerintem garancia lehet 500-700 ezer km-es motorfutásra, persze ésszel használva. valószínüleg ismerősöd mazdája, akkor is menni fog amikor a most gyártott szintén 100 lóerő feletti 1.2-es tdi, tci,tsi, fsi csodák már rég a bontóban lesznek.
2016. okt. 28. 08:13
5/9 anonim válasza:
A 8-14 éves első generációs Mazda 6-ok is nagyon jól tartják magukat nemhogy egy 5 éves...
A km egy kicsit már sok de nem vészes. Bírnia kell ha végig rendesen karban volt tartva.
A megbízhatóságukkal nincs is gond.
Inkább a rozsdásodásra szoktak panaszkodni de az is inkább 12-14 éves kornál jelentkezik a régieknél (azaz a legrégebbi példányok rozsdálnak) a nagyon elhanyagolt és a téli időszakban nem rendesen lemosott autók esetében amiket megzabál a só.
Kisebb rizikófaktor egy használt Mazda 6 mint egy használt német prémium (nem németellenességből de így van).
2016. okt. 28. 12:02
6/9 anonim válasza:
Mazda, Toyota nagyon jó autók. Ha nem lennék németb u z i, én is azt vennék. Vagy Volvo-t.
2016. okt. 28. 13:30
7/9 anonim válasza:
Pont hogy ez a 2.2-es dízel jó sz*r. Mazdából, Hondából és Toyotából benzinest szabad és érdemes venni. Mondom ezt dízelpártiként.
2016. okt. 28. 18:51
8/9 anonim válasza:
Én abból indulok ki, hogy normális használat mellet, és megfelelő időközönkénti szervízzel egy 1.9-es JTD Stilo is elment 700 000 km felé, de tudok olyat is, hogy 170 000-nél motorcsere volt (haverom annyi idő alatt széthajtotta, apám munkatársa pedig simán elvitte 700 000 km felé ugyan azt a Stilo-t ugyanazzal a motorral normálisan), a Mazda 6 azért magasabb kategóriás autó, szóval vigan elmehet még pár százezret.
2016. nov. 4. 15:07
9/9 anonim válasza:
Egy ismerős vett ilyet 10 évest. Két évig öntötte bele a pénzt és most adta el mert még mindig nem volt megbízható.
Lehet hogy egyedi eset és egyébként ha olajcserék megvannak elmegy 700ezer km-t gond nélkül, bár én nem hiszem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!