Az észak-amerikai, európai autók kezdenek "összeérni"?
A méretekre gondolok.
Némelyik amerikai osztály összement kicsit.
A 90-es években a Ford Crown Victoria hatalmas volt 5,3 méteres hosszal.Ott ez volt a full size.
Viszont az amerikai full size kategória összement kicsit.
Az európai meg növekedett, így nagyjából egyméretűek lettek.
A középkategóriánál meg az európai autók nőttek fel az amerikaihoz.
Manapság is gyakran látni 1. generációs Audi A4-est.
Mellé állítasz mondjuk egy új 2016-os Skoda Superbet, látszik, hogy milyen kicsi mellette az A4.
Marhaságokat írsz.
Voltam kint USAban úgyhogy testközelből elég sok autót láttam. A ford F150 például hatalmas, nagyobb mint egy európai pick-up, pedig ez a legkisebb modellje az F-sorozatnak.
Egy amerikai egyterű alapból nem 7 hanem 8 személyes, legalábbis amiben ültem és ránézésre is nagyobb volt mint pl Egy Sharan.
Az Audi A4 nem egy kategória az Superbbel. Az A4-es a VW jettával van egy szinten. A jettától a passat nagyobb és a passat, A6, superb egy kategória.
Egyes autóknak az utódai ugyan nagyobbak, de ez nem azt jelenti hogy akkorák lesznek mint az amerikai autók.
Amerikában pl kompakt kategória nem nagyon van. A leggyakoribb a sedan, suv, pick-up, egyterű.
Van kombi meg kis autó is de ritkább és az is jobban európából származik vagy ázsiai.
Az A4-est az Octavia mellé kell állítani. A Superb egy hajó, az majdnem mindentől hosszabb.
Az amerikai autók sem lettek kisebbek, inkább az történt, hogy egyre több kisebb autóra van ott is igény.
1#
Igen, elcsúsztak a kategóriák.
Egy régi középkategóriás egy mai alsó-középnek felel meg, sőt, már majdnem annak is kicsi.A régi A4 csak 4,5 méter hosszú volt.
A középkategória legnagyobb európai példányai a Superb meg a Talisman.De, ugyanúgy középkategória, mint a Passat, Mazda 6, Avensis meg a többi, csak kicsit kövérebbek.
Nem akkorák, hogy a felső-középbe lépjenek, ahol az A6 , E klass Merci van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!