Észak-amerikában élők (USA, KANADA), ti milyen gyakran tudtok hazalátogatni?
Tizen+ eve elek az Allamokban.
Volt olyan ev, amikor 2x voltam otthon. Legtobbx egy evben csak egyszer megyek.
Olyan evekben amikor nem megyek az otthoniak jonnek latogatoba.
Nem hianyzik a csalad mert latom oket heti rendszeresseggel a skype-nak koszonhetoen.
"Onnan nem lehet csak úgy hazaugrani..."
Torontóból pl. 9 óra alatt haza lehet érni és kb. 1,5 heti fizetésből kijön a jegy. Míg Olaszországban és Spanyolországban éltem, addig sem jártam haza évente többször, egyrészt a munka miatt, másrészt akkor még drága volt a repülés.
"legyen valami üzleti vonulata". Ez jó; igazából csalás, még ha csak adólevonás is.
Sok amerikás magyarnak van pl.Pesten valami boltja, ahol magyarokat "foglalkoztat". És nem is tudják róluk, hogy nem MO-on élnek.
Kérdező; azt nem kérdezted, hogy a "hazalátogatás" mennyi időt jelent, pedig az is számít. Sokaknak csak annyi időt, hogy profitáljon a vizit.
Pl. volt, amikor már a repülőjegy ára is bejött egy-két irhabundából vagy bőrkabátból.
Vannak csoportok, akik jól fizető állami, kormányállásokat tudnak szerezni az ismeretségükkel, ami a normál fizetés többszörösét fizeti. Vannak, akik a fogaikat tetetik rendbe "otthon".
Vannak, akiknek a család sem jelentett többet, mint a haza. Miért hiányozna bármelyik is.
Aztán meg vannak, akik csak egyszer utaznak, egészen haza. Kiváncsi lennék, hogy a magyarok öngyilkossági statisztikái tartalmazzák-e a külföldön elkövetetteket. Mert hát hogyan kerül az haza, ha egyáltalán.
> "legyen valami üzleti vonulata". Ez jó; igazából csalás, még ha csak adólevonás is.
Már miért? Megválogatom, hogy milyen konferenciákra megyek, és ha már Európában vagyok, elugrom Magyarországra. Ebben mi a csalás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!