Mennyire egészséges kisautóval autópályatempót tartani?
Nézd, ez a bírná dolog tág.
Nem csak a motor van, millió más dolog is.
Menj itthon 130-al, már az is kárt tesz a kocsiban,
nem ha még gyorsabban mész.
Ha ismerős pl a rezonancia jelensége, akkor tudod,
hogy nem kellene ezeken az utakon szálguldozni,
bár lehet sok pénzed van, és kocsit akarsz cserél-
ni hamarosan.
Érdekes definíció...tíz év körüli kisautó...150-el használnám...mert bírná...ez nem károsítja?...hátrányok,
csupa ellentmondás. Pontosan mikori kiadás, mert ma már nem mindegy akár a kiadás hónapja sem, nemhogy az éve.aztán hány kilométert futott? széthajtva, vagy megkímélve? miért kell a 150, az miért is jó? most akkor bírná, vagy nem?
Ehhez a sebességhez a 4500-as fordulat kell..ez miért is zavar? Ja, hogy idő előtt tönkremegy?
Mondjuk a kisautók nem pályára készülnek(ez bennevan mindegyik gépkönyvében is)..de az emberek zöme spórol és gondolja megoldja okosban, legfeljebb kitapossa a szemét, bírnia kell..
nos nem bírja egyik sem.
Tehát a válaszom: semennyire nem egészséges kisautóval autópályázni 150-el(de 130-al sem) max 100.Ha számít a fogyasztás, akkor már tényleg nagy a baj.
Kisautó, nagy sebesség, lehetőleg kis fogyasztás, a motor ne károsodjon...
ez így nem járja.
Ha már a motor bemelegedett, akkor nem árt neki a magas fordulat. Nyugodtan használhatod 4500-as fordulattal. Az én Yarisom is ennyit forog 150-nél. Szinte csak pályán használom.
Az előző írt valami rezonanciáról. Ezt nem egészen értem, mit akart ezzel mondani. A magyar autópályák minősége európa élvonalában van. (Kamionos vagyok, tudom mit beszélek) Ha a magas fordulaton keletkező rezonanciára gondolt, akkor meg azzal az a bajom, hogyha beszerelsz egy komolyabb hifit a kocsiba az tízszer jobban rázza a kasztnit mint a motor.
Szóval nyugodtan használd a kocsit, nem lesz tőle baja. Csak le ne trafizzanak!
Nekem a kis 75 lóerős autóm ~120-as tempónál ~2900-at forog ötösben.
Nem kell 140-150-et menni.
Nem lesz baja, ha amúgy rendben van az autó.
Legyen jó olaj, működjön jól a hűtése, akkor nem károsodik.
A maximális ordulatszám 80-át ne lépd túl tartósan, az a lényeg. 6000-t minimum pörög, akkor 4800 a 80%.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!