Petya183 kérdése:
Tdi-t 2000 ig padlón egészséges?
nem vágod tönkre. azt tudjuk, hogy a lehető legalacsonyabb ésszerű fodulaton használt motor él a legtovább, de ez a hétköznapokban nem kivitelezhető..
azt már kevesen tudják, hogy motor, mielőtt sorozatgyártásba kerül -tömeggyártott autókba szerelve, addig a fejlesztőlaborban pár tucatot iszonyú brutalitással hónapokig tesztelnek..van amelyiknél éppenhogy ezres fordulaton leterhelve fut éjjel-nappal non stop, aztán több motort üveghangon pörgtnek megállás nélkül öt hónapig...az gyakorlatban több százezer kilométernek felel meg üveghangon...akkor szétszedik, és az eredmény alapján döntenek..ja, és a legmegfelelőbb motorolaj is akkor "választódik" ki
úgyhogy a te motorod mindent kibír.
2015. szept. 12. 11:44
ÖRÖKÉLET +1 nap :D nekem is 1.9 TDI-m van 110LE.mondjuk ezt a 2000 ig padlózom dolgot annyira nem értem :D Hidegen egyébként nem tesz jót neki alacsony fordulati padló.
2015. szept. 12. 11:54
3/14 A kérdező kommentje:
Hidegen lassan adok gázt max 1700ig az első 3-4 km alatt. Utána 2000-2100nal valtom el de addig tövig bent van a pedál. A változó geos turbó miatt marha jól húz 1400-2000 ig persze 3500tol mégjobban,ott megint van egy löket de azt nem nagyon szoktam kihasznalni.. Sőt heti 1x talán... Na így értettem :)
A 90 lovas tdi gyárilag sima turbós nem vgt-s.
2015. szept. 12. 13:46
5/14 A kérdező kommentje:
Tudtam hog valami nem oké...furcsa már a megvétel óta hogy eléggé fütyül a turbó és 2100 nál jó nagyot szisszen... Megneztem látszik hogy az,mert rajt a membrán ami állítja... És érezni is hogy már korán húz :) akkor jó vétel volt amúgy marha jól is megy... Akkor a lefujoszelep sem gyári?
Nem kéne padlógázt adj, mert mindig tökéletlen lesz az égés (ömlik a gázolaj a hengerekbe, de nem húzatod ki). Jobb lenne, ha adnál 2/3-ad gázt, de nyugodtan engedd el 3000-res fordulatig, ha már meleg a motor. Fogyasztás sem lesz több.
2015. szept. 12. 14:59
7/14 A kérdező kommentje:
Gondoltam az adagoló nem nyom bele többet....ezt abból veszem ha 5.be 70-nél padlót nyomok vagy csak fél gázt ugyanannyit eszik végig mig fel nem gyorsul 140-re kb...szóval szerintem nem ömlik
Hogy mérted ki hitelesen, hogy 2.ban 2000-ig padlózva nem eszik többet, mint 5.ben félgázon. Erre azért kíváncsi lennék.
Ha már elektromos adagolós akkor az a légtömegmérő jele alapján tud korrigálni és ha nincs elég levegő akkor sem nyom maximumot.
Felőlem tiporhatod 2000 alatt is :
[link]
2015. szept. 12. 15:18
9/14 A kérdező kommentje:
Olvasd el mégegyszer, nem 2-ba hanem 5-be félgáz és teljesgáz 140-ig ugyanazt a fogyasztást irja ki semmit nem változik
Ugyanazt a pillanatnyi fogyasztást írja? :D
2015. szept. 12. 15:42
Kapcsolódó kérdések: