Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy "egészséges" ültetni?

Hogy "egészséges" ültetni?

Figyelt kérdés

MK3-as Mondeot akarok ültetni. Nagyon jó állapotba van az autó,ezér' nem akarok szétcseszni a futóművét,meg minden egyéb részét. Nyilván nem vágott,vagy hevített rugókra gondolok. Az elképzelésem egy állítható szettet venni (csavarozós,nem airride,bár az lenne a legjobb),hozzá tartozó lengőkarokkal,meg új szilentekkel,és egy karter-védő lemezt az aljára. 4cm-re lenne szerintem max állítva.

Érdekelne,hogy ezeken kívül még mivel lehet megőrizni ültetés mellett a kocsi jó állapotát.Előre is köszönöm a válaszokat!

2015. szept. 23. 18:05
 1/5 anonim válasza:
annyit nem tudok az ültetésről, de van egy ismerős csapatom akik tuningautókat csinálnak, van versenyük is, hát ültetésnél az airride fontos, ha csak nem akarod levinni az alját, tény nagyon jól néznek ki az ültetett autók, de ha már komolyabban gondolkozol legyen alatta airride mert utána lábbal is tudod majd hajtani az autót, mivel nem minden esetbe tudod elkerülni, hogy odavágd én is jártam így, mert én se rakattam bele, majd beletetettem mert nem volt jó anélkül vw mkről van szó egyébként szóval fogadd meg
2015. szept. 23. 18:14
 2/5 A kérdező kommentje:
Ha lenne pénzem mindenképp airride menne alá,de az sajnos bitang drága a mondeok alá. Nem versenyre kell nekem. Állíthatóval meg kartervédővel,lengőkarokkal,szilentekkel szerintem nem teszi tönkre az alját meg a futóművet.
2015. szept. 23. 20:09
 3/5 anonim ***** válasza:

Az ültetés eleve nem lehet egészséges mert elcseszed vele az egész futómű geometriát!Minél jobban ültetsz annál inkább távolodik minden a normális/gyári értéktől!

Ha veszel bele valami típus specifikus gewindét,az azért jó dolog mert "csak" be kell csavarozni a helyére azt csókolom,aztán oda állítod a magasságot ahova akarod!Csak hát ez elég kompromisszumos dolog,mert csak úgy tudsz változtatni a magasságon ha felemeled és tekergetsz a rugótányérokon!

Az airride az igazi kompromisszum mentes ültetés titka,viszont egy normális rendszer sok százezerből rakható csak össze!

Ha te csak max 4 centit akarsz ültetni akkor neked tökéletsen elég a gewinde,meg még kartervédő sem fog kelleni!

2015. szept. 23. 20:13
 4/5 A kérdező kommentje:

Lehet,hogy hülye vagyok,de mi az a gewinde?Ültetőrugó?

Ilyen típusspecifikusat hol tudok venni,nem tudod?

Azzal tisztában vagyok,hogy kerekek le,és csak úgy lehet rajta állítani... :(

2015. szept. 23. 20:55
 5/5 anonim ***** válasza:

[link]

a gewinde egyébként német szó (csavar)menetet jelent!

a hol találsz kérdésre egy példa:

[link]

2015. szept. 23. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!