Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért ilyen nehéz manapság...

Miért ilyen nehéz manapság jogosítványt szerezni?

Figyelt kérdés
Én áprilisban kezdtem, KRESZ, EÜ egyből meglett, forgalomból most hasaltam el. Mindennap látjuk, hogy hány autó megy végig az utakon, rengeteg ember vezet, annyira hétköznapi dolognak tűnik, mégis rengeteg ember kínkeservesen szerzi meg, ráadásul nagyon drága. Mégis akkor, hogy lehet az, hogy ennyi embernek van jogosítványa, de mindennap van minimum egy kérdés a KRESZ-, elsősegély- és forgalmi vizsgával kapcsolatban. Az emberek nagy része minimum egyszer sikertelen vizsgát tesz legalább az egyikből. Pedig ha annyira nehéz lenne, nem lenne ennyi ember az utakon. Talán tényleg csak a pénzről szól és próbálnak minél több vizsgadíjat beszedni? Valahogy nem tudom elképzelni azt, hogy csak én, vagy az a másik pár ember aki ideír napi szinten legyünk annyira bénák, hogy nem jön össze az, ami más több tízezer embernek már megvan...

2016. szept. 22. 16:37
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Tessék kedves 8-as, itt az újabb bizonyíték, amit a 9-es leírt. Nem semmi...
2016. szept. 22. 21:04
 12/23 A kérdező kommentje:

"Senkit sem húznak meg készakarva."

A vizsgabiztos a góré, azt csinál amit akar. Fura, hogy amikor kicsit "ösztönzöd" egy kis borítékkal, már egyből úgy gondolja, hogy "alkalmas" vagy a forgalomban való vezetésre. Fura... Mindegy, ebbe kár is belemenni, már leírtam, hogy akinek volt akkora szerencséje, hogy elsőre átment, az úgysem érti, hisz ő már lesz.rja az egészet, mert átment.

2016. szept. 22. 21:10
 13/23 anonim ***** válasza:
79%

Kérdező,jól látod a dolgot.Úgy kell vezetned mint egy nyomoronc és akkor biztosan átmész a vizsgán de ez nem vicc!

Az a baj hogy az oktatók már eleve nyomoroncokat faragnak a tanulókból.Például amikor 50-el mentem mindig rám szólt hogy lassítsak így max 40-el mentem (vizsgán is) Lámpánál is csiga lassan kellett elindulnom,pedig akkor azért indultam el gyorsabban hogy minél többen át tudjanak menni a mögöttem lévők közül.A kanyart 10-el kellett bevennem és nem válthattam sávot ha valaki 50 m-re volt mögöttem,egyszer ezért be is nyúlt az oktató a kormányomba és elrántotta,jól le is b...tam ezért.Ja és útkereszteződésnél csak akkor mehettem ki ha senki se jött oldalról

De nem csak az oktatók hibásak.Azért a tanulónak is hajlamosnak kell lennie a nyomoroncságra.Ezt úgy értem hogy például én amikor megkaptam a jogsit nem vezettem tovább azon a szinten mint amit az oktató akart belém verni.Sportos vezetési stílusom van,nem tartok fel senkit,nem szarozok.Tehát van aki béna marad van aki nem.Van aki két óra vezetés után jobban vezet mint más 20 év után.Van aki nem képes fejlődni és nyomoronc marad élete végéig

2016. szept. 22. 21:20
 14/23 A kérdező kommentje:

Én is így gondolom. Legközelebb így megyek vizsgára, remélem meg fog nekik felelni. :)

Off: Akkor ezek szerint neked sem elsőre sikerült? Ha nem, akkor hányszor voltál vizsgázni? :)

2016. szept. 22. 21:31
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
13-as van igazság abban amit írsz. Van egy ismerősöm aki 15 év után még mindig ugyanúgy vezet, ahogy megtanították, úgy ahogy írtad milyennek kell lenni vizsgán. Ja és neki elsőre sikerült a vizsgája :D Szóval kérdező nyugi, nem mindenki azért megy át elsőre mert akkora király.
2016. szept. 22. 23:21
 16/23 anonim ***** válasza:
33%

Van, aki buktat mindenért, van, aki semmiért. Valószínű

"a túl közelt állt meg" miatt NEM buktathatta meg, mert a

vizsgajegyzőkönyv azért van, hogy menet közben húzogat-

ja a vonalakat befele. Ha nem éri el a pontszámot, nem

buktathatja meg. Lehetett ott más is, csak úgy ítélte

meg az vizsgabiztos, hogy még nem sz4rta össze magát,

ad még esélyt, hogy levezesse, nem szállítja ki. Ugye a

"húzodjon félre, és cseréljen helyet az oktatóval"-ra

gondolok.

És nem jelenti azt, hogy akinek jogsija van, az tud is

vezetni. Ahogy azt is, hogy mennyien követik nyomon a

KRESZ módosításokat? Most is volt... Ki tudja, hogy min

változtattak? Akinek megvan a jogsi, úgy van vele, már

megkapta. 40 éves KRESZ van érvényben, kb ugyanennyiszer

módosították, évente.. De nem követik nyomon. A kerék-

párosokról ne is beszéljünk. Más országokban már a ke-

rékpárhoz is kell KRESZ vizsga :)

2016. szept. 23. 00:22
 17/23 anonim ***** válasza:
80%

en az mondom, sokkal jobb sofor lesz abbol aki nem elsore megy at vizsgan

vannak korulottem paran akik elsore mentek at, de inkabb nem is reszletezem, hogy vezetnek... olyan mintha az egesz vizsgat, utvonalakat mindent bemagoltak volna, ha egyaltalan lehetseges ez :D

2016. szept. 23. 03:01
 18/23 A kérdező kommentje:
Szerintem is jót fog tenni ez a pár plusz óra és ha sikerül, magabiztosabban megyek ki az utakra, hisz többet vezettem, mint akik az alap 30 órával egyből átmennek. :)
2016. szept. 23. 17:34
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Elsőre sikerült de ha úgy vezettem volna mint ahogyan most akkor soha a büdös életben nem mentem volna át a vizsgán.Természetesen a vizsgán nagyon visszafogottan vezettem,40 fölé nem mentem sose.A kanyarokat úgy vettem be mint egy tetű stb

2016. szept. 23. 17:43
 20/23 A kérdező kommentje:
Ha minden rutinos sofőrnek újra kellene vizsgázni, akkor szerintem a 90% bukna. Tényleg csak így érdemes a vizsgán vezetni és szerintem én is így fogok. :)
2016. szept. 23. 19:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!