Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ti hányszor buktatok meg...

Ti hányszor buktatok meg forgalmi vizsgán? Hány órát vezettek a sikeres vizsga előtt?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy rengeteg hasonló kérdés van, de már szinte mindet elolvastam. Azt is tudom, hogy mindenki más, és hogy a statisztika ilyen téren nem sokat ér, de megkönnyebbülnék, hogy ha tudnám, hogy nem csak én jártam így (főleg mostanában). Tegnap sikertelen lett a forgalmi vizsgám, ez volt az első, de nagyon megviselt mivel nem vagyok az a "megbukós" fajta, de egy ilyen helyzetre nehéz felkészülni. Minden más elsőre ment. Sok kis apró hibám volt, plusz a vizsgabiztos is precíz és szigorú volt, bár kissé elnéző is, nem hibáztatom, én voltam a dekoncentrált. A legnagyobb problémám, hogy nem jól mérem fel a parkolóhelyek méreteit, egyáltalán nem félek kis helyekre beparkolni, persze ez a vizsgabiztosnak nem tetszhet. (Nem is tetszett, azonnal meg is buktatott a szűk hely miatt). Ti magabiztosnak éreztétek magatokat vizsga előtt? Én előtte való napon még jól vezettem, aztán jött a vizsgadrukk...Ti is úgy éreztétek, hogy összedőlt a világ, vagy lazán fogtátok fel, hogy majd legközelebb sikerül? Vettetek plusz órát a sikertelen vizsga előtt és ha igen mennyit? Plusz órákkal jobb lett, vagy így sem sikerült? Bocsi a sok kérdésért és köszönöm a válaszokat!

2016. szept. 20. 17:23
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Vizsgabiztostól függ.

Engem 2x buktattak meg anno (hogy meg legyen a havi

buktatási arány :D).

Annyit mondott, hogy "féljek már egy kicsit". Én arról

nem tehetek, hogy van logikám:

Főútra kanyarodtam. Balról lámpa, sehol senki. Jobbról

busz lassított, majd irány jelzett, ezért kimentem

(tőlem jobbra kanyarodott be, buszpályaudvarra). A

vizsgabiztos hátulról nem látta, de én láttam, hogy

busz mögött volt egy transporter. Kimentem elé, mivel

a buszpályaudvar előtt záróvonal van, előzni nem

előzhetett, a busz pedig megfogta.

Ha nem megyek ki elé, akkor pedig azért buktat meg, mert

feltartom a forgalmat a kereszteződésben. Jah, és abból

a kereszteződésből jellemzően nem egyszerű kimászni, mert

balra kb 50 méter és lámpa van, főútvonal, a büdös élet-

ben nem engednek ki, ha pedig 2 kamion beáll, esélyed

sincs kimenni. A vicc, hogy a vizsgaútvonalak háromne-

gyedében benne van ez a kereszteződés :)

Másodszor azért buktatott meg, mert letapostam egy

záróvonalat. Kissé fájt a fejem, mondta, hogy balra

megyünk, én jobbra soroltam. Kb egy kocsi nem volt

egy kilométeres körzetben, ezért átsoroltam a másik

sávba, holott ott már záróvonal volt. Ez sem tetszett

neki.

Harmadszor már két vizsgabiztos volt, szívattak, mintha

muszáj lett volna, volt minden elképzelhető esemény,

pl járőrautó velem szemben, saját sávomban elég gyorsan

közeledett, le kellett tennem a kocsi jobb oldalát már

a zöldövezetbe.... utána elengedtem egy szintén sietős

mentőt úgy, hogy buszmegállóba álltam be, érdekes, nem

húztak meg, sőt még meg is dicsértek.

2016. szept. 21. 03:26
 12/22 A kérdező kommentje:
Nem semmi a te történeted sem. Az a lényeg, hogy neked már megvan. Én nem akarom, hogy átnyúljon a télbe, úgyhogy nem is tudom mit csinálnék, ha megint meghuznának...
2016. szept. 21. 13:44
 13/22 A kérdező kommentje:
Október legvége (20. után), vagy november legeleje a vizsgám. Hamarabbi időpontot nem tud kérni az oktatóm, azt mondta addig nem is érdemes menni vezetni, majd hívjam olyan 2 hét múlva. Hát mindegy, marad a várakozás... Ti is vártatok ennyit a következő vizsgáig?
2016. szept. 21. 15:47
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Én is így vagyok most: október 5-én forgalmi vizsgázok először és most kezdünk sokat vezetni, előtte heti 1 max 2 alkalommal 2 órát mentem. 1,5hónapja vezetek amúgy, 15órám van.
2016. szept. 21. 16:24
 15/22 A kérdező kommentje:

Ugyanígy volt nekem is. Eleinte heti egy alkalom, szólt, hogy van időpont, hát mondom 10 órát sem vezettem, nem tudom eldönteni, inkább ne. Aztán megkaptam 19-ét, heti 2 alkalom lett, majd vizsga előtti héten kedden és a hétvégén kívül mindennap, plusz vizsga előtt egy óra. Egyébként 2x is kihagytam egy-egy hetet. Egyszer én nem tudtam menni, egyszer ő volt szabadságon. Hát megbuktam, mint látod... Most úgy tervezem, hogy csak vizsga előtt megyek kb. 4 napon át.

Sok sikert! :)

2016. szept. 21. 16:30
 16/22 anonim ***** válasza:

Én két éve vizsgáztam, elsőre ámentem.

Marhára izgultam, de egy fél órát vezettünk vizsga előtt és lenyugodtam közben. Az oktató szóval tartotta a vizsgabiztost. Igyál egyél előtte rendesen meg aludj, hogy mentálisan friss legyél.

2016. okt. 16. 02:46
 17/22 anonim ***** válasza:
Jelentem október 5-én sikerült a vizsgám! :D
2016. okt. 16. 13:18
 18/22 A kérdező kommentje:
Sikerült ma! :)
2016. nov. 2. 13:35
 19/22 anonim válasza:
1 hét alatt kellet volna levezetnem a kötelezőt :D de kihagytam órákat és össz-vissz 6 órát vezettem ...oktató pedig többet írt be a kötelezőnél és 1.re átmentem forgalombol :D
2018. júl. 1. 15:28
 20/22 anonim ***** válasza:
38 vezetett órával elsőre sikerült a vizsga Győrben, ugyanígy elsőre sikerült a KRESZ és az elsősegély.
2018. nov. 29. 21:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!