Miért nem viszik feljebb a sebességhatárokat Magyarországon? Ha beakarom tartani pontosan a sebességhatárokat miért idegesek rám az emberek?
Lehet, hogy vannak már modernebb autók, de (különösen Magyarországon) az emberek többsége nem a legújabb autókkal jár, alapvetően anyagi okok miatt.
Az sem igaz, hogy mindenki gyorsabban akarna menni, nem egyszer láttam már, hogy relatíve jó állapotú autókkal felmennek az emberek az autópályára csak azért, hogy 70-80-as tempóval menjenek a külső sávban.
"azért egy mostani teleelektronikázott autóval szerintem könnyebben megállsz 130-ról, mint egy skoda 120 l-el :D"
Én. Te. De a nagyapád nem feltétlen. Meg anyád, amikor a sminktükörben bámulja magát, vagy éppen a barátnőd, sms-írás közben. Hiába egyre jobb az autó, az emberi tényezőt nem lehet kizárni egyelőre.
"engem nem idegesít a többi sofőr"
Ennek örülök.
"de ha mindenki gyorsabban szeretne menni"
Nem szeretne mindenki. Páran igen, de az nem mérvadó.
"akkor nem értem miért nem emelnek a sebességhatárokon, a kérdésem is erre vonatkozott."
Azért, mert nem az a pár ember a mérvadó, aki fittipaldinak érzi magát, vagy csak egyszerűen siet, hanem a többség, és a többség biztonsága. Zárt pályán, ahol nem sodorsz veszélybe másokat, azt csinálhatsz amit akarsz, de a közúton nem csak a saját életedet kockáztatod, és ezt - tetszik vagy nem - figyelembe kell venni.
"annak aki nem ült még jobb autóban annak elhiszem hogy sok a 130, de egy felszerelt géppel meg sem lehet érezni azt a sebességet.. vadriasztó, lámpák, tárcsafékek, elektronika ez már nem a kőkor szerintem simán lehetne emelni.."
Fent már írtam: nem ezeken múlik. Hiába a lámpa, ha nem az utat nézi a sofőr, hiába a jobb fékek, ha sokáig tart mire eljut az agyáig hogy rá kell lépni. Az autó javul, de az emberi marad.
Lehet azon vitatkozni, hogy 90 vagy 100 legyen országúton, de szerintem ez olyan jelentéktelen eltérés lenne, hogy igazából nincs értelme.
Én hellyel - közzel egyetértek as sebességhatárokkal, mondjuk indokolt 30 - as táblát még nem sokat láttam, pedig nem tegnap vettem át a jogsim.
Én az autópályás 130 - at tartom tökéletesen idejétmúltnak, ott lehetne egy 150 - 160 - at engedni.
"Én az autópályás 130 - at tartom tökéletesen idejétmúltnak, ott lehetne egy 150 - 160 - at engedni."
Igen, az tényleg király lenne, a 90-nel haladó kamionok mellett/között 150-160-nal.
Menj Needforszpídezni, minket pedig hagyj életben.
Köszi.
"de a németek is kezdenek visszavenni a no limitből, s 130-ban maximalizálni mindenhol."
Honnan veszed? Seregnyi helyen nincs limit ma sem.
Ez egy ilyen duma, hosszú évek óta, hogy már a németek is veszik vissza. Dehogy veszik. Persze, útépítések meg hasonlók miatt vannak helyi korlátozások. De több ezer kilométernyi szakaszon nincs korlátozás ma sem, kb. az autópályáik felén.
"Igen, az tényleg király lenne, a 90-nel haladó kamionok mellett/között 150-160-nal."
Ki mondott ilyet? Szerinted Németországban nincs kamionforgalom? Ott van még igazán.
Szerintem te nagyon nem érted. A maximális legális sebesség egy elvi érték, amellyel a megfelelő forgalmi, látási feltételek mellett haladhatsz. 130 - cal sem mész be a kamionok közé.
A maximális sebesség nem kötelező, a 130 sem az ma sem. A németeknél sem megy mindenki a kocsija maximális sebességével.
Amúgy a német vezetőkről lesújtó a véleményem, bármennyire is istenítik őket.
"Menj Needforszpídezni, minket pedig hagyj életben."
Az neked való, én személyautó + kamionnal 2 millió km felett vagyok.
Kös
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!