Automata váltó: Egy gázkarral hogyan lehet felgyorsulni nagy sebességre? Van annyi helyed, hogy tolhatod 180-ig,200-ig, vagy feljebb?
Háttőőőőő... Van ugye a gázpedál. :D Namost...ne szakmai nyelven beszéljünk, ok? :D Najó! Egyszerűbben a kérdés így szól: Hogyan lehet felgyorsulni pl 200ra vagy akár 250-re?
Azt értem én hogy "hányomodosztmegy", de ez nekem egy cseppet kevés :) Szeretném, hogy valaki ezt egy kicsit bővebben kifejtse nekem. Mert nem hinném, hogy ennyi lenne.
"Gyorsulni úgy lehet hogy nyomod a gázt." Ezt mindjárt gondoltam :D De egyszer csak eléred azt a gázpedálállást, amikor már nem tudod tovább nyomni, mert ütközésig be van taposva a gázpedál, nemde?
Mielőtt ütközésig be lenne nyomva a gázpedál, azelőtt fel lehet gyorsulni kb olyan 150-es sebességre? Nem kell ahhoz úgymond "játszadozni" a gázpedállal?
"De egyszer csak eléred azt a gázpedálállást, amikor már nem tudod tovább nyomni, mert ütközésig be van taposva a gázpedál, nemde?" Igen, de az autó attól még tudd tovább gyorsulni. A gázpedállal a motor fordulatszámát szabályozod, ha gyorsan benyomod akkor kell neki idő amíg maxra felpörög a motor. És ugye ott a váltó, ami azt szabályozza hogy a motor és a kerekek milyen arányban forognak. Egyesben ha teljes gázon vagy akkor lassabban megy az autó mint 5-ösben félgázon.
A végsebességhez annyi kell hogy a legnagyobb sebességfokozatban tövig nyomod a gázpedált, automatánál csak be kell nyomni és várni amíg a kocsi felgyorsul.
nem kell játszadozni a gázpedállal...az utolsó fokozatban ha padlót ér a pedál, akkor márkától függően a végsebességnél vagy..egy ezres autónál akár 130-150, egy ötlitersnél 250...ott leszabályoz..
te meg közben élvezed a sebességet. Az autóval ne foglalkozz, azt a gyárban kitalálták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!