Mi történik, ha nagy sebességnél 1-esbe rakom az autót?
Figyelt kérdés
Arra lennék, kíváncsi, hogy ha megyek 5. fokozatban mondjuk 100-zal, és aztán hirtelen 1. fokozatba teszem a sebességváltót és felengedem a kuplungot, akkor mi történik? Gondolom nagyon magasra megugrik a fordulatszám, de tönkre is megy az autó? Széttörik valami fogaskerék?
A másik kérdés pedig ugyanez, csak 100-nál rükvercbe teszem, felengedem a kuplungot és rálépek a gázra. Akkor mi történik?
Köszönöm!
2016. aug. 8. 22:23
11/15 anonim 

válasza:

Ahogy írták nem tudod berakni, viszont a kuplung egy túl terhelési védelemre is szolgálna ilyenkor ha be lehetne tenni, bár tény nagy lenne a fordulatszám, de a nagy fordulatkülönbség miatt megcsúszna a kuplung. Bár tény nem egészséges :D
12/15 anonim 

válasza:

A kuplung csak addig csúszna meg, míg magával viszi a motort arra a gyilkos fordulatszámra.. Az egyest pedig a váltó nem engedi kapcsolni, nem tudja a szinkron összefékezni a fogaskerekeket ekkora fordulatszámnál. Ha mégis sikerülne szétszakadna az egész motor, ha peched van, az egyik darabja berepül a blokk oldalán és a tűzfalin át az utastérbe és fejbe talál. Vagy levágja a lábad.
13/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2016. aug. 9. 06:58
14/15 anonim 

válasza:

Nem tudom állómotornál számít-e, mondom kipróbálom ,mert ez engem is foglalkoztatott, betettem 5-be, majd próbáltam hátrahúzni rükvercbe, de így sem engedte.
15/15 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2016. aug. 9. 20:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!