Mi történik, ha jogosítvány nélkül vezetek és megállít a rendőr? Ittas vezetésért vették el tegnap (2 fröccs)
Tegnap elvették a jogosítványom ittas vezetésért. Azt mondták bíróságra megy az ügy. Naponta járok autóval munkába. Ha megkockáztatom, hogy vezetek és megállít a rendőr milyen következményei lehetnek?
Értelmes válaszokat szeretnék! Tudom, hogy felelőtlen döntés volt. Tanultam belőle!
Köszönöm
20/F
30napon belül kapsz papírt. Ha ismét elkapnak visszaeső leszel és még később kapod vissza a jogsid, akár véglegesen is bevonhatják!
Időtartama a bevonásnak némileg függ az előélettől. A "...még soha nem volt ittas vezetésem..." nem mentesítő körülmény, ugyanakkor visszaesőknél a szigor jóval nagyobb a korábbi évekénél.
Minimális szinten,az adott megye szigora is része ennek - attól függően, hogy az adott területen mennyire szaporodott el az ittas járművezetők száma.
Minimum 8-10 hónap (0,25 mg/l szonda vagy 0,5 g/l vérvételi eredménynél) a jogosítvány elvétel idejének alsó határa. Ugyanakkor visszaesőknél - vagy ennél magasabb alkoholszintnél - évekről beszélhetünk, plusz utánképzésen is részt kell venned. A 2-3 hónapos eltiltás már a múlté... Emellett a bíróság pénzbüntetést szab ki az anyagi helyzetednek megfelelően (alsó hangon is több 100ezer), és/vagy közhasznú (úgynevezett jóvátételi) munka elvégzését is kiszabhatja.
Az ismerősömet tavaly kapták el, csont részegen! és "csak" 4 hónapra vették el.. majd kiderül.
Nem, nem vittek be!
Fújtam egyszer 0,37 et, negyed óra múlva 0,31 volt, ezután megint vártak és ilyen nagy szondáztatóval is megnézték
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!