Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi történik, ha 10kw -re van...

Mi történik, ha 10kw -re van lepapírozva egy motor, de nagyobb a teljesítménye?

Figyelt kérdés
Mármint nyilván semmi, csak akkor ha elküldenek szigorított műszakira. Ekkor milyen büntetést kaphatok? Mennyire fordul elő gyakran ilyen eset? (Yamaha DT 125 R -ről lenne szó)

2016. júl. 23. 12:19
 1/8 A kérdező kommentje:
Az elfelejtettem írni, hogy A1 -es jogosítványról van szó.
2016. júl. 23. 12:21
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Leginkább annak fogsz örülni, amikor a kopasz paraszt a negyvenmillás merdzsóval nem adja meg neked az elsőbbséget, rommá törik a kocsi eleje, és neked kell kifizetned zsebből, mert a biztosító - érvényes kgfb híján - nem fizet.

De ha a volánnál ülő kancigány lefejeli a kormányt és kitörik a foga, azt is te fizeted.

2016. júl. 23. 13:30
 3/8 A kérdező kommentje:
Nyilván, ha motort veszek, lesz rá kötelező biztosítás. Vagy ezt most hogy értetted, lennél oly szíves, elmagyaráznád nekem?
2016. júl. 23. 13:35
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Van egy motorod, ami több, mint 11 kW, tehát nem vezethetnéd A1 jogsival. Kötsz rá egy olyan kgfb-t, ami 11 kW-os motorkerékpárra szól.

A biztosító káreseménynél - mivel valótlan adatokat adtál meg - a biztosítást semmisnek fogja tekinteni, egy fillért nem fog fizetni.

A másik fél kárát vagy kifizeti a MABISZ, akik majd rajtad behajtják, vagy nem - ebben az esetben a másik sofőr fog perelni (és nyerni). Jobb esetben. Rosszabb esetben addig üt, amíg mozogsz, és csak utána fog perelni. És nyerni.

2016. júl. 23. 14:15
 5/8 A kérdező kommentje:
Értem.. viszont akkor meg azt nem értem, hogy miért árulják a motorok nagy részét (használtan) 11kw -osként.. mikor nem is annyi.
2016. júl. 23. 14:28
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Talán mert ők is félnek a lebukástól, és inkább vennének tényleg 11kW-os motort.

Talán egyszerűen tudják, hogy mindig akad olyan idióta, aki megveszi olcsón a hamisított papírokkal.

2016. júl. 23. 14:42
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Azért árulják így, mert régen lexarta minden hatóság. Mostanság meg komolyan veszik és fosnak a kissrácok, hogy megbuknak vele és akkor aztán van nemulass...

Amúgy nem csak szigorított KPM vizsgán bukhatsz meg vele, hanem sima műszakin is simán megvasalnak.

Amikor pedig lebuksz akkor minimum, hogy biztosítási csalást követtél el (nem, teljesen mindegy, hogy tudtál-e róla vagy sem, nem számít), mert olyan biztosítást kötöttél (olcsón) amilyet nem lehetett volna a motorra.

A balesetet meg már leírták előttem.

Ne vegyél ilyen motort. Vegyél valós papírost vagy tegyél le nagyobb jogsit.

2016. júl. 23. 15:16
 8/8 veterán vas ***** válasza:
Az egy dolog, hogy most éppen nem történik semmi a különbség miatt, de nagy a valószínűsége, hogy előbb-utóbb visszanyal a fagyi.
2016. júl. 23. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!