Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi történik, ha nagy sebességn...

Mi történik, ha nagy sebességnél 1-esbe rakom az autót?

Figyelt kérdés

Arra lennék, kíváncsi, hogy ha megyek 5. fokozatban mondjuk 100-zal, és aztán hirtelen 1. fokozatba teszem a sebességváltót és felengedem a kuplungot, akkor mi történik? Gondolom nagyon magasra megugrik a fordulatszám, de tönkre is megy az autó? Széttörik valami fogaskerék?

A másik kérdés pedig ugyanez, csak 100-nál rükvercbe teszem, felengedem a kuplungot és rálépek a gázra. Akkor mi történik?

Köszönöm!

2016. aug. 8. 22:23
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
próbáld ki...
2016. aug. 8. 22:29
 2/15 anonim ***** válasza:
94%

Normál esetben egyiket se tudod megcsinálni, de a rükvercet biztosan!

Ha mégis be tudod tenni nagy sebességnél egyesbe és ráengeded a kuplungot, akkor vagy olyan hatása lesz, mintha hirtelen befékeznél, de nagyobb az esélye, hogy szétszakad a hajtáslánc a leggyengébb pontján. (kuplung, féltengelyek)

Szerintem.

2016. aug. 8. 22:37
 3/15 anonim ***** válasza:
61%
Utána új autót vehetsz, mert tönkremegy.
2016. aug. 8. 22:37
 4/15 anonim válasza:
0%
motorfék de nem biztos kibírja a motor.
2016. aug. 8. 22:46
 5/15 anonim ***** válasza:

Egyik se fog megtörténni,mert ez ellen védett.

De olyan előfordulhat,hogy tiltás közelébe 4-ből 5-be szeretnéd tenni,de mellémegy és 3-ba teszed.

Ha ilyenkor felengeded a kuplungot akkor akkor a szelepek mind eltörnek.

De leginkább oda a motor

2016. aug. 8. 22:49
 6/15 A kérdező kommentje:

2. és 5. válaszolók!

Mit jelent az, hogy nem tudom megcsinálni, hogy ez ellen védett?

Ez hogy lehetséges? Nem engedi berakni?

2016. aug. 8. 22:56
 7/15 anonim ***** válasza:
pl kanyarodásnál ha nem olyan éles a kanyar és kettesbe akarod rakni de még 30 esetleg 40-nel gurulsz akkor is csak nehezen, erőltetve tudod berakni, ilyenkor nem szabad erőltetni, de még be tudod rakni a sebességet és nem lesz veszélyesen nagy a fordulatszám. ha 100-zal mész hiába erőlködsz, nem tudod a váltót egyesbe tenni, de szerintem 2-esbe se. a mítoszrombolók egyik részében próbálkoztak ezzel manuális és automata váltós autókkal is.
2016. aug. 8. 23:08
 8/15 anonim ***** válasza:
7. vagyok, 100-nál 3-asba se próbálkozz váltani mert valószínűleg akkora lesz a motorfék hogy kifejeled a szélvédőt. :)
2016. aug. 8. 23:10
 9/15 anonim válasza:
igen, nem engedi berakni. csak alacsony fordulaton/sebességnél. Pl én az 1est 30nál még nemtudom berakni.
2016. aug. 8. 23:24
 10/15 anonim ***** válasza:
87%

"100-nál 3-asba se próbálkozz váltani mert valószínűleg akkora lesz a motorfék hogy kifejeled a szélvédőt. :)"

Miért lenne,ha 100-nál 3ba visszavált?

Napi szinten váltok vissza 120-130 között 3-ba,és általában az ülés felé tolódok,nem a szélvédő felé.

Tiltásnál nem szabad a jelenleginél alacsonyabb fokozatba tenni,mert akkor valami(k) repülni/törni fog(nak)

2016. aug. 8. 23:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!