Ki vesz manapság új autót? Aki vesz, az miért vesz?
Van benne igazság...
Azt még megértem ha valaki jól áll anyagilag és vesz egy legalább középkategóriás új autót, na de egy Fabiat? Nincs tapasztalatom az újakkal, anyósnak a règebbi van aszfaltszaggató 1.2 motorral. Mire jó? Magyarországnak gyártott, ott is kifejezetten az Alföldre szánt kisautó. Amint dombot lát messziről már tűnik el az ereje és kapcsolhatod ki a klímát. Amint kilépsz az Alföldről egy kezed folyamatosan a gombon kell tartani hogy ki-be kapcsolgasd.
Amiben jobb az én 20 éves középkategóriás kocsimnál: -
Szóval drágább, gyengébb, kényelmetlenebb és ami röhej hogy nem is fogyaszt kevesebbet.
Nem tudom hogy mit tud ez az újabb TSI motor, bár egy ekkora motor maximum kis vízszivattyúba, gyerekgokartba való.
Kinek mi, én a hosszú èvek kényelméért cserébe inkább megbarátkozom a tudattal hogy dugtak a hátsó ülèsen, nem fogok ennyit fizetni azért hogy én finghassak először a kocsiba (pontosabban már megtették, hiszen parkolgattak vele össze-vissza)
Amúgy viccesek ezek a kis köbcentis motorok. 100 feletti plakát-lóerőkkel.
Aztán valaki beül mellém egy ilyenből a 70 lovas 1.5-ösömbe, és kérdezi milyen motor van benne, mert jobban megy mint az övé :D
Pedig elég papásan vezetek, nem nyomom neki.
Városban használhatatlan, páláyn meg szétforogja magát
az alap Fabiát 3 misiért lehet megvenni újonnan, ne a listaárat nézd.
1.0, 60LE, nem egy erőgép, de
Városban rohangálósnak, szőlőskertbe kigurulni vele teljesen megteszi.
60 LE-vel simán lehet közlekedni, az országúti előzés viszont stratégiai játék, ha nem az Alföldön használod.
a 110 LE 1.0 turbó meg csak papíron jobb, vezetni sokkal rosszabb. azzal tudsz ugyan előzni országúton, de városban kínszenvedés. és ez a verzió kerül 4.7-be.
de ennyiért meg veszek inkább egy rendesebb kocsit (újat)
Anyukám mindig új autókat vett, 10 évente cserélte őket egy legujabb csúcs modellre, így én is ehhez szoktam meg egyet értek abban hogy új autóban tudod mit kapsz a penzedert, nem állították vissza a kilométer óráját 300ezerrol 30 ezerre, nem műveltek azelőtt abban semmit.
Egy fiatal használt autó és egy új auto között van kb 1 millió forint különbség, ha már autóra szanod a pénzedet az nem fog osztani és szorozni.
Most 24 evesen vettem meg az első saját automat, én használtat vettem, 2014es de csak azért mert mindenképpen audi a3at szerettem volna es csak most fogok diplomazni teljesen új árára nem lett volna pénzem, wbbe is anya beszallt egy kicsit, de teljesen jó minden van benne, automata váltóval tempomatig, szeretem nagyon.
Amugy meg nem tudom te hol élsz, de a mai világban miota drága 4 millióért egy új autó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!