Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ki vesz manapság új autót?...

Ki vesz manapság új autót? Aki vesz, az miért vesz?

Figyelt kérdés
Múltkor voltam egy Skoda márkakereskedésben, megdöbbenve néztem, hogy egy új 1.2-es TSI Fabia 4.7 millió Ft-ba kerül majdnem alapfelszereltséggel... hát nekem leesett az állam. ez szerintem hihgetetlenül túlárazott, főleg annak fényében, hogy pl. 4-5 éves sokkal jobban motorizált, felszerelt autókat lehet venni ennek töredékéért..

2016. júl. 26. 11:18
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
81%
Mennyivel lenne jobb a helyzet ha 3.7 millóba kerülne? Akkor megvennéd?
2016. júl. 26. 11:30
 2/18 anonim ***** válasza:
70%

"megdöbbenve néztem, hogy egy új 1.2-es TSI Fabia 4.7 millió Ft-ba kerül majdnem alapfelszereltséggel"

Teljesen normális ár újonnan érte. Nyilván drágább az új autó, mint a használt.

Én azt mondom, mindenki saját maga döntse el, hogy újat vagy használtat szeretne venni, és hogy mekkora összeget tud rászánni.

2016. júl. 26. 11:37
 3/18 anonim ***** válasza:
84%
Ötévente veszek újat, mert nem akarom a más által lelakott és ki tudja milyen eredetű autóra bízni a családom. Új autónál mindig tudom mit kapok a pénzemért, érvényes garanciával, megbízható szakszervizzel, friss műszaki háttérrel. Használt autót venni mindig lutri, isten tudja mit műveltek abban a kocsiban előtte. Lehet hogy használtan kapni jobbat (megint csak lutri), én az újat szeretem.
2016. júl. 26. 11:39
 4/18 A kérdező kommentje:
1. hát én még annyiért sem - talán 3,5-ért meggondolnám, nekem most 3 millióm vana autóra, tehát 2,5 m körülieket nézegetek. 60% város, 40%országút, ezért gondolkodtam a fabian, de ennyiért.... ezért kár volt betévedtem egy skoda kereskedésbe. de a választás valszeg 2,5 millió forintért egy 3-as mazda lesz. lehet venni 5 éves 3-as mazdákat 2,5 millióért, brutális felszereltséggel, 1.6-as benzines motorral.. még ha fél milliiót rá is kell költenem akkor is 1,7 millió Ft-al beljebb leszek. vicc..
2016. júl. 26. 11:44
 5/18 A kérdező kommentje:
3-as, és ha 5 évesen eladod az autóidat, akkor mennyit buksz rajtuk, a felét?
2016. júl. 26. 11:46
 6/18 anonim ***** válasza:
90%

Már az ötödik új autómat vettem meg..áfástól, mindenféle díjastól, amivel csak lehúzható a versenyző..

Annyira sületlenség a kérdés, hogy manapság ki vesz új autót...valamennyi használt autó új volt.

Ennyi hülye ember lenne? Nem, csak egyszerűen nem akar olyan autóba ülni, aminek már telefingották az ülését..hogy másról ne is beszéljek...

az az érzésem, neked még bérleted sincs, nemhogy autód.

2016. júl. 26. 11:49
 7/18 anonim ***** válasza:
87%
Mint írtam, én a problémamentes, érintetlen, friss modelleket szeretem. Ez a szempont. Ha az lenne amit írsz, akkor használtat vennék. Valamit valamiért. A nagyapám pont ugyanígy csinálta, ő sem akart más által lelakott autót, csak ő 3 évente cserélte az aktuális keleti csodára.
2016. júl. 26. 11:51
 8/18 anonim ***** válasza:
40%
szerintem jogos a kérdés, én tavaly 3 milláért vettem egy 2.2.es 129 lovas mazda 6 dízelt 2011-eset, 150ezer km-el, most 230 van benne ,eddig nem sokat költöttem rá, csak a kötelezőket, azin felül semmit. szóval aki újan veszi meg az pár millát kidob az ablakon.. újan ez az autó 8 milla, 5 millával beljebb vagyok.. 15 évesen aladom majd 1 milláért, 10 év alatt buktam 2 milliót, + 1-2 milla javítást. és egy skoda fabia árán van egy 340-es nyomatékú brutál verdám..
2016. júl. 26. 11:54
 9/18 A kérdező kommentje:
6. nyilván a magyar viszonylatokra lennék kíváncsi, jó ég, mennyire sötét vagy :D a kérdésem arra vonatkozott, hogy milyen szempontok szerint vesznek valakik új autót, ezzel milliókat kidobva az ablakon, 1-2 év alatt.
2016. júl. 26. 11:57
 10/18 anonim ***** válasza:
54%

"Új autónál mindig tudom mit kapok a pénzemért, érvényes garanciával, megbízható szakszervizzel, friss műszaki háttérrel. "

Milyen idilli.

Kár hogy pont ezek azok az indokok,amik az embereket jó messze tartják az új autóktól.

Ha márkaszervízbe hordod,akkor valamilyen úton módon mindenképp lehúznak,de nem kell meglepődni ha olajcserénél valójában nem is cserélnek olajat,vagy ha igen,akkor nem arra amit te viszel.

Szebb esetekben kilopnak gyári alkatrészeket a kocsiból,majd raknak bele utángyártottat.

Új autók sokszor új motorral és hajtáslánccal érkeznek,senkinek lövése sincs róla hogyan fog teljesíteni az évek alatt.

A garanciát maximum fenyegetőzéssel tudod érvényesíteni,de persze azt is csak akkor,ha végig alávetetted magad a márkaszervíz lehúzásának.

És persze nem utolsó sorban,kiválló kisköbcentis,kihegyezett turbós vackokat kapni manapság,ahol az egész rendszer a tervezett elavulás elvei szerint készült.

Állati jó érvek az új autók mellett.

2016. júl. 26. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!