Hogyan szedjem le a kereket?
A suzuki felnit 4 db. 12-es acélcsavar rögzíti. Ha heteken át vízzel locsolod, akkor sem tud úgy összerohadni, hogy ne lehessen a csavarokat kihajtani.
hatlapfejű crovával, vagy keresztkulccsal megtekered, max. pattan egyet a "fémes "kötés" ;) és onnan nyertél. Ennyitől a felni nem tud megsérülni.
Én úgy oldottam meg, hogy kicsit lazítottam a kerékcsavarokon (de nem lötyögősre), kicsit elindultam a kocsival előre, majd jó nagy fék, majd hátra, jó nagy fék. Meg ugyananezt eljátszottam a kézifékkel is. Hallod a koppanást, mikor meglazul.
Ezután már könnyen lejön
JA és ahogy előttem is írták, az ominózus részt kicsit megsmirglized, letörlöd, majd bezsírozod, és úgy rakod vissza a kereket. Többet nem fog berohadni.
Normálisabb gumiszervízben is bekenik/befújják trutyival.
A #7-es ötletét "kicsit" finomítanám. Pár mm-t meglazítod mind a négy csavart, majd megfogod a kerék tetejét és erőből megrángatod. Aztán arrébb tolod (forduljon 180°-ot és újra). A fellazított kerékkel való fékezgetést nem nagyon ajánlanám.....
Ha lejött, a felni közepét nyugodtan letisztíthatod fémtiszta felületig.
Nem kötözködök, de milyen az, hogy 2 éve nem volt leszedve egy kerék???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!