Mennyire könnyen lehet kiszúrni egy kocsi kerekét?
A hatás azonnal látszik?
Veszélyes ilyen kocsit vezetni?
Nagyon nehezen lehet kiszúrni a kereket. A futófelületet és az oldalfalat is nejlon-, acél- és kevlárszálakkal erősítik (árkategóriától függ, hogy mivel), amik rettenetesen erősek, a szomszéd Jóska gyerek ónodi vásárba' vett ezer forintos bicskája hamarabb törik el, mint hogy átvigye őket.
Egyébként ha mégis sikerülne kiszúrni a gumit, a hatás azonnal látszana, mert leeresztene. Egy szúrt sérülés elég nagy ahhoz, hogy gyorsan elszökjön rajta a levegő. Onnantól pedig veszélyes vezetni az autót.
Ha nem jó szándékból vagy erre kíváncsi csak azt mondhatom hogy ha a kárvallott nem veszi észre és sok lütyő van aki nem fogja és balesetet szenved, az meg kiderül hogy kiszúrták a kereket és egészen véletlenül van szemtanú akkor irány a böri.
Múltkorában a városban mellettem ment 50-el egy autó defektes kerékkel. A lámpánál mellé mentem és szóltam neki. Ő észre se vette! Ha kimegy a városból csak azt érzi majd hogy bizonytalan az autó aztán majd ha előz akkor a vége egy baleset lesz rossz esetben halál.
Annyira nem nehéz, mint az első válaszoló mondja, én rámentem egy darab vasra véletlenül ami felhajlott és oldalt belevágott, még csak éles se volt, rögtön puff. Az oldala elég gyenge a gumiknak, ott könnyen kilyukasztható. Nyilván nem műanyag késsel, de egy normálisabb vastagabb éles kenyérkés simán kiviszi.
Egyszeregy földúton mentem ahol elég mély volt a keréknyom, oldalt kövek is kiálltak belőle, az egyik szintén kivágta a gumi oldalát.
Akkor próbálgattuk mi is utána késekkel a rossz gumin, hogy mégis mi a szartól lyukad ki ilyen könnyen, és kis erőlködéssel átszúrható.
Viszont azonnal le is ereszt, szóval ha valaki a gumidat kivágja ahogy elindulsz észre fogod venni hogy furán megy a kocsi meg csattog.
Van aki nem veszi észre, de ők nem autóvezetők hanem zombik.
Egy kollégám kipróbálta egy szétkopott cserélendő gumin a kiszúrást mielőtt leszerelésre került volna. Kísérletképp. Annyit mondok hogy veszélyes is lehet és van hangja.
Elég gyorsan leeresztett.
Vezetni is veszélyes hogyne lenne az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!