Miért nem tudom beállítani S51-es Simson hátsó kerekét?
Figyelt kérdés
Beállítom egyenesre, de amikor meg meghúzom a tengely, akkor már megint ferde, jobbra lóg kifele (hátulról nézve)2016. jún. 14. 13:37
1/6 anonim válasza:
Váz nem csavarodott / deformálódott?
Lengővilla tengely rendben van? Hátsó kereket oldalirányban mozgatva nem kotyog?
2/6 A kérdező kommentje:
nem kotyog
2016. jún. 14. 13:48
3/6 anonim válasza:
Egyenesfutás rendben? Azt be lehet állítani?
Felrakod középtámaszra, vagy valaki megtartja, majd egy egyenes hosszú lécet odaszorítasz a hátsó kerékre, minél közelebb a kerék közepéhez. Megnézed, mekkora a távolság a léc és az első kerék között (ha azonos méretű gumi val elöl-hátul, akkor elöl is fel kell feküdnie).
Majd ugyanezt a másik oldalon is leellenőrzöd.
Ezzel a módszerrel kell beállítani az egyenesfutást, egy nyomon haladást.
Ha ezután is kilógást tapasztalsz, ill. hogy nem a hátsó sárvédő középvonalában fut a kerék, akkor a váz, vagy a sárvédő tartó elem deformált.
4/6 anonim válasza:
Megvannak még a menetes állítható alátétek?
5/6 A kérdező kommentje:
előbb jöttem rá, hogy nem felbakolva, a levegőben lógva kéne beállítani...
2016. jún. 14. 14:05
6/6 A kérdező kommentje:
most attól félek, hogy a láncvédő végéből kiálló menetet tettem tönkre egy nem jó menetsűrűségű anyával.. bár szerintem az anya gyengébb
2016. jún. 14. 18:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!