Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ennek mi értelme?

Ennek mi értelme?

Figyelt kérdés

Használtautó.hu-n szoktam búvárkodni. Rengeteg olyan autót látok, ami 2014-2015-ös évjáratú, benne van pár ezer km-t és eladó. Mi értelme egy autót így újonnan megvenni? (Arról nem is beszélve mikor 1 éves sincs)

Másnak is nehéz ezt felfogni, vagy nekem hihetetlen/felfoghatatlan? Tudom, hogy autót nem befektetésnek veszünk, de ez nekem kicsit durva :/

Ha valaki tudna kifejteni egy bővebb magyarázatot, azt megköszönönném :)

2016. júl. 22. 00:00
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy bemutató vagy tesztautó volt, vagy nem tetszett a tulajnak és eladja, visszaadja, vagy gyári hibás volt, és helyreállíttatta a márkaszerviz, esetleg az első tulaj összetörte, casco kifizette neki, az autót megcsinálták, így tovább adják.
2016. júl. 22. 00:18
 2/9 anonim ***** válasza:
83%

Sok oka lehet.

Nem kevés a szalonokból eladó darab, amit kipróbálásra tartottak ott, és most 1-2 évesen eladók (evidens, hogy aki új autó vásárlási szándékkal megy oda, nem egy 4-5 éves autót akar kipróbálni)

Magánszemélyek hirdetéseinek is lehet sok oka, lehet kihasználatlanul áll a járgány, mert a gazdája külföldre költözött, netalán megbetegedett, jelentősen megváltozott az anyagi helyzete.

Olyanok is vannak, akiknél a pénz nem számít, vágyott egy bizonyos autóra, megvette használta néhány hónapot, aztán jött egy másik kedvenc - ezen sem kell csodálkozni, vannak ilyenek a sokéves autókat vásárolók között is, náluk nem szempont, hogy buknak rajta X összeget, az a szempont, hogy sok áhított autót magukénak mondhatnak bizonyos (viszonylag rövid) ideig.

Gondolom céges autók is vannak a kínálatban, ott pedig a cég csődölhetett be.

2016. júl. 22. 00:31
 3/9 A kérdező kommentje:

Felületesen rajta voltam ezeken, de jó pár részlet kimaradt nálam :)

Köszönöm a részletes válaszokat:)

2016. júl. 22. 01:12
 4/9 anonim ***** válasza:
8%

Undorító önző emberek is vannak köztük, akik annyira pénzesek, hogy félévente cserélgetik a vadi új autókat. Láttam én is már a legújabb, mindösszesen csak most megjelent 7-es BMW-t, de azért már pár ezer km-rel eladó.... Néhány hónaposan. De fel nem fogom, hogy ha ennyire rengeteg pénze van, miért nem megy vele rengeteget. Nekem ennyi pénzem lenne, vennék ilyen autót és napi 5-600, akár 1000 km-t is mennék. Egyfolytában használnám.

De ezek megveszik, annyira gazdagok, hogy minél többféle autótól mondhassák el, hogy nekik volt.... Szarnak arra, hogy eladáskor buknak csomó milliót... Nem érdekli őket. Borzalmasan önző emberek.

Ugyanilyenek adnak ki festményekért több milliárdot, meg más baromságokért. Amikor más meg éhezik. Inkább adakoznának, ha ennyire nem tudnak mit kezdeni a pénzükért. Adományoznának kórházaknak.... De nem.

2016. júl. 22. 06:41
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Önző ember azért mert fél évente cserélgeti a 7-es BMW-t?

Te meg egy irigy kutya vagy ennyi erővel.

2016. júl. 22. 11:57
 6/9 A kérdező kommentje:
Igazából ez nekem is átfutott az agyamon, de a problémát abban látom hogy ezek felett az autók felett telnek-múlnak az évek, jönnek 2 az újabbak, ezek meg majd szépen lerohadnak (persze nem 5 év alatt). Feleslegesnek tartom az egészet, de ugye a gyártó megkapja érte a pénzt, utána nem érdekli...akkor hát ez a szitu...értem
2016. júl. 22. 12:02
 7/9 A kérdező kommentje:
*2 év múlva az újabbak...
2016. júl. 22. 12:03
 8/9 anonim ***** válasza:

Soha nem magánszemélyek áruéják ezeket, ne legyetek már tévedésben.

Ezek mind szalonautók, bemutatóautó, tesztautók, aztán vannak olyanok, amiket valamilyen nagy rendezvényen használtak néhány hétig, majd elpasszolják őket. De lehetnek akár banki visszavett autók is, megvesz valaki az új autót, de éppen beáll a csőd, és vissza kell adja a banknak 10-20 ezer kilóméterrel.

Tehát mondom megint: nem magánszemélyek árulják, de ez egyértelmű a hirdetésekből is.

2016. júl. 22. 19:17
 9/9 A kérdező kommentje:
Ebbe is van valami :D
2016. júl. 23. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!