Évente kell cserélni és 10ezerKm, de van aki már 8-nál cseréli a mai divatos turbós kis vackokban. És meg is értem.
Én cseréltem már pár kocsiban olajat, ne akard megtudni milyen hányadék módon néz ki már ha két évig benne van, volt akinél már az olajjelző bevillogott néha alapjáraton, mert annyira híg volt. Pedig jó olaj, 15ezer Kmrel, két évvel. És 25öt adtak meg a következő cserére. Mondanom se kell, hogy ki se bírta volna addig a kocsi.
De aki akarja nyugodtan toljon bele 35ezret is....
2016. júl. 9. 21:48
12/21 anonim válasza:
7-8-as zöld.Én még annyit tennék hozzá,hogy ezt a 10 000 km sem ajánlanám az inkább városban használt,üza.-tól és koromtól dúsított motorolajoknál.Ez lemehet 6-7000-re is.Ma már van olyan gyártó, aki jelzést tesz a kis illesztéssel össze rakott motor nívó pálcájára is ,ha eléri ezt a max.jelzés feletti rovátkát,akkor is csere.Ez nem azért van ,mert termeli a motor az olajat,ha nem ,mert túl hígult már az olaj az üza.-tól,ami nagyon lecsökkenti a kenési tulajdonságokat.Az olajnál hígabb üza.-t a gyűrűk könnyebben leengedik az olajba, mint a a sűrűbb olajat fel az égéstérbe.Ha már csipegeti az olajat,biztos lehetsz,hogy már jóval többet eszik mint amit a nívó mutat,mert a rosszabb tömítetlenség miatt,jóval több üza.-val pótolta azt a motor.Ezeknél még sűrűbben kellene cserélni.Én a 10 000km-t is soknak tartom,de ez csak a magán véleményem.A 20-30 000 ezres marketing fogásról meg már előttem elmondták a véleményüket.
2016. júl. 9. 21:51
13/21 anonim válasza:
Mennyi kémikus... És olajszakértő. Ezért jó ez az internet, mert sokan a totalcartól tanulnak autót szerelni.
A koszosodó olaj 4000- nél, meg a védőgáz az olajos flakonban külön tetszett!
Cserélgessétek az olajat fél évente, ha nem mentek a kocsival is, mert kell a pénz!
Egy olajkereskedő.
2016. júl. 9. 22:38
14/21 anonim válasza:
Ha te tényleg olajkereskedő lennél, nem írnál ilyeneket, nem rontanád a piacod. Innentől kezdve bukik a beszólásod is. Menj aludni inkább kisfiam.
2016. júl. 9. 22:45
15/21 anonim válasza:
Nem én okoskodok, te jöttél ide. Képzeld az internet meg annyira csodás, hogy többezer ember tapasztalatát, normálisakét is el lehet olvasni és így rájönni, hogy az olajat érdemes évente cserélni. De neked nem kell, nem fog senki megharagudni érte.
2016. júl. 9. 23:25
16/21 Tomcatters válasza:
Az olaj akkor is elöregszik ha nem sokat használják, vagy egyáltalán nem használják ... felbontatlan kannaban is csak 2 évig lehet tárolni ....
Ez van !
Egyébként te/Ön milyen olajkereskedő vagy ? Hol, merre?
Hátha ismerem 3 évig dolgoztam anno egy VW autókereskedésben/műhelyben (Anno sok kereskedőtől rendeltüno olajakat ... Láttam már sajnos sok 25-30 ezret futott autòt 1 olajjal .... olyan volt mint ha negrocukrot zuztak volna bele ..... :/
2016. júl. 10. 06:59
17/21 anonim válasza:
A becenevem Jockey. Ha ez mond vmit.
2016. júl. 10. 12:49
18/21 anonim válasza:
Ajánlom a kérdező figyelmébe a sok éve motorszerelésből, diagnosztikából élő szakember cikkét. Képekkel. Jó, tudom, biztos manipulált képek, és ha szerelő, akkor azért ír ilyeneket, hogy meg tuzdjon élni...
18# Ez nem manipulált kép sajnos ..... Pont így néztek ki azok az autók amiket anno hozzánk hoztak be, még gyakornok voltam a wv nél ... ugyan ilyen passatokat ,touareg...stb :/
Es olyan emberek akiknek bőven lett volna pénzük legalabb 10 ezrenkent cserélni az olajat........... :)
2016. júl. 10. 15:15
20/21 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, hogy időt szántatok a válaszadásra!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!