Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel G Astra Milyen időközönké...

Opel G Astra Milyen időközönként kell a motorolajat, szűrőket és a vezérműszíjat cserélni?

Figyelt kérdés

Sajnos még új vagyok ebbe. Az autó 5 hónapja van nálam, azóta csináltattam műszakit, és előtte a hátsófékeket újíttattam fel egy kisebb vagyonért, így ezekre a dolgokra már nem maradt pénzem. Az autómon pár napja megjelent az INSP felirat amit mondtak nekem hogy az már az olajcsere időszakát jelenti, nagyjából számítottam arra hogy ideje lesz, meg amúgy is most szerencsére tudok is szánni rá, csak azt nem tudom hogy a vezérműszíjjal mi a helyzet hogy milyen időközönként kell cserélni. A sógorom szerint évente illik, egy másik ismerősöm szerint elég 2-3 évente vagy 100.000 km megtétele után rááldozni, valahol azt olvastam minden második olajcserekor érdemes.

Az autót amikor vettem az előző tulaj csak annyit mondott hogy fogalma sincs mert az autót a halott apjától örökölte de el is akarta adni mert neki nem kellett, igazság szerint nem ismerjük az előéletét de mivel árban is meglepően baráti volt sejtettük hogy lesz vele fejvakarás, ahhoz képest eddig nem volt probléma, egyedül a fékekre hívta fel a srác a figyelmem hogy azt csináltassam meg, meg a műszakit mondta hogy neki ideje, meg pénze sem volt ezekre.

2015. okt. 4. 21:03
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha twinport motor van benne, mint a legtobben akkor nem kell cserélni mert láncos és még egy jófajta nem nyúlós láncos.
2015. okt. 4. 21:51
 2/4 anonim ***** válasza:

Vezérműszíj 60 ezer kilométerenként kell cserélni. Vagyis 60 000; 120 000; 180 000; 240 000; ......

Az olaj az 15 ezresek általában.

2015. okt. 5. 02:27
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha leírod a motorkódot, kikeresem neked!
2015. okt. 5. 06:53
 4/4 anonim ***** válasza:

Olajat 10-12.000 kmenként, vezérműszíjat 60.000enként, feltéve ha nem láncos.

Azért az vagány, hogy veszel egy olyan kocsit amiről senki nem tudja mikor nyúltak hozzá utoljára és nem cseréled a kopó alkatrészeket

2015. okt. 5. 07:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!