Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Csak engem zavar baromira...

Csak engem zavar baromira hogy a társadalmunk többsége nagyobbra tartja azt az embert aki egy 10 éves 5-ös BMW-vel jár, attól akinek "csak" egy új Dacia Logan-je van?

Figyelt kérdés
Kicsit érdekes. Holott nagyjából hasonló árban van egy 10 éves 520d v 525d mint egy új Dacia. Most ez csak egy példa volt, ne azon akadjunk fennt hogy BMW meg DACIA. Mondhattam volna Mercivel meg Suzukival is. Csak egyszerűen nem fér meg a fejemben hogy miért akar mindenki egy leharcolt autót venni, ha már vehet annyiból egy vadi újat is. Jó mondjuk ne a Dacia legyen a példa, hanem mondjuk egy Renault vagy Skoda. Pár napja beszélgettem munkatársaimmal arról hogy ki milyen autót venne. Én meg mondtam hogy egy Skoda Rapid (pláne egy Octavia) nekem tökéletes lenne. És akkor jöttek az oltogatások hogy "de hülye vagy, hát annyiból már 7-8 éves X5-t vagy 5 éves 525D-t vehetsz". Mert hogy abba mennyi erő van, meg hogy odalépsz neki és már 200-on van. Mondanom sem kellett amikor azt mondtam hogy nekem egy Dacia is elég lenne, teljesen kiakadtak :D Nem akarom én ócsárolni a BMW-ket, sem más német prémiumkategóriás autókat. Nekem is tetszenek, és ha lenne rá pénzem biztos valami hasonlót vennék. De jelenleg nekem nincsenek ilyen igényeim, nem kell hogy 200+ felett tudjon menni az autó, én azzal is megvagyok elégedve ha egy 130-140-et tud, kényelmes fordulaton tartani az autóm. Többel úgysem megyek soha. Nem vetem meg a szépséget sem, akárcsak nőben, szeretem az ízléses, kifinomult dolgokat. És én ezeket az értékeket már egy Skodában is képes vagyok megtalálni. Egyébként imádom az autókat, a vezetést, de szerintem ezeknek nem függvénye hogy a legdrágább autóval járjak. Ti mit gondoltok erről? Bocsi ha néhol esetleg zavarosan fogalmaztam volna.

2016. máj. 26. 22:49
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
0%

Többen vannak, a rendszer alapvetően 3-4 valamilyen irányú pontozás után írja csak ki a %-ot.

ÉN végig szoktam pozitívolni meg simán nem nyomok semmit.

2016. máj. 27. 00:14
 22/31 Tomcatters ***** válasza:
37%
Ezzel én is így vagyok..., vagy zöld, vagy semmi :)
2016. máj. 27. 00:19
 23/31 anonim ***** válasza:
40%
Társadalmunk túlnyomó többsége nem foglalkozik sem a BMW, sem a Dacia, sem más autóval rendelkezőkkel.
2016. máj. 27. 00:36
 24/31 Beviz Elek ***** válasza:
18%

Nem csak téged, de én pl teljesen lesz rom az egészet. Nekem nem egy logóból áll az autó, beülök a 19 éves Nissanomba és vigyorgó képpel megyek mindenhova. Imádom vezetni, imádom ahogy kinéz, nem fog el az irigység ha egy R8, egy M3 vagy egy Ferrari/Porsche beáll mellém. Nézzen ki jól, legyen egyedi, tehát ne keverd össze bármelyik másikkal a típusból, aztán jó napot.

Ha ennyi pénzem lenne, akkor új autót nem vennék. Kapnék érte valami hulladékot, az első években zuhanna az értèke, nem köszi.

BMW-t már csak az előítéletek miatt sem vennék.

Egy német jöhetne szóba, az A6 avant bőrülésekkel. Jó lenne munkásautónak, van benne hely, lenne mivel járni ha a Nissant a garásban upgrade-elem.

Ezen kívül Toyota, Honda, Nissan, Mitsubishi

2016. máj. 27. 00:41
 25/31 anonim ***** válasza:
14%
Legyen elég annyi, hogy vagy te, akinek mindegy, csak 4 kerék, gurul és kész. Van akinek az autó státuszszimbólum, és van akinek egy élmény, egy hobbi (meg még lehetne sorolni sok más motivációt is) Ennek megfelelően mindenki mást választ abból a keretből ami rendelkezésre áll.
2016. máj. 27. 07:31
 26/31 anonim ***** válasza:
47%

Engem meg az zavar baromira, hogy egy 4 kerekű szarkupac alapján határoznak meg emberi értékeket...bizonyos "emberek"

És mindezt idióta ideológiák alapján:

Azért mert új, akkor az már biztos jó.

Lecseréljük az újra a régit, akkor már többek vagyunk.

Ezek tipikus, hozzá nem értő emberek hülyeségei, és ezekkel vannak tele az utak, és pöffeszkednek a műanyag trágyadombjukban.

2016. máj. 27. 07:32
 27/31 anonim ***** válasza:
29%

"Én ezzel is megvagyok elégedve, de azért szívesen lecserélném már valami újabbra. Viszont az én igényeimnek egy Skoda is kellőképp megfelel, vagy még esetleg egy Volskwagen. Mondjuk egy Jetta. Az új Passat már nekem túl drága."

Na látod kérdező, még magad is beismered, hogy neked sem felelne meg egy Logan. A Skoda már qrva jó autó, ahogy a Jetta is. Azért nem Dacia szint.

2016. máj. 27. 09:59
 28/31 anonim ***** válasza:
39%

Zavarni különösabban nem zavar. Nekem van egy álláspontom, elfogadom, hogy más meg mást gondol erről. Bár emiatt nem hülyézek le senkit és elvárom, hogy velem se tegyék.

5-6 évnél öregebb autót biztos, hogy nem vennék, legyen rajta akármilyen prémium márka emblémája is. Új autóból pedig a prémiumot nem is tudnám megfizuetni, igaz hogy nem is vágyom annyira rá

Engem pl egy új led-mátrix fényszórós, bitrubós motorral (mert sokat autópályázom), 8"-os érintőképernyős multimédiával megáldott Opel Astra teljes mértékben kielégítene. Eszem ágában nem lenne helyette egy 10 év körüli öregedő BMW-t, Audot vagy hasonlót venni.

2016. máj. 27. 11:20
 29/31 anonim ***** válasza:
0%
Nekem egy öregebb Volvom van.(2003-as)igaz hogy nem ér többet 3000 eurótól de nem cserélném el egy tiszta új Dáciára.Még ha fizetnének mellé akkor sem.De olyan kategóriájú más márkára sem!Nem is értem azt aki ilyet vesz uj korában.Használtan még csak-csak megértem.Nincs pénz és kell valami olcsó jármű.A Volvóról még annyit hogy 13-éves létére rozsdát nem találsz rajta!Kipufogó olyan mint egy új autón.Nem is tudom milyen anyagból csinálták.A börülésem majdnem tökéletes állapotban.A sok ki-be szállástól egy kicsit kopott a sarka.Az autón 240 ezer km van.Kényelmet,biztonságot nem is akarom összehasonlítani egy ilyen Logen es társai kategóriához.Úgyhogy ég és föld egy fapados plédoboz és egy komoly luxusabb kategóriájú autó még ha 10-évvel öregebb is!
2016. máj. 27. 14:53
 30/31 anonim ***** válasza:

Teljesen igazad van kérdező.

Amúgy egy 10 éves prémium autó normális karbantartása (tehát nem elhanyagolás, nem sufniszerelős, stb.) legalább annyiba kerül, mint egy újé ugyanabból a márkából. Tehát ha valaki ilyet vesz, akkor a jövedelmi helyzetének közel olyan szintűnek kellene lennie, mint aki megteheti, hogy újat vegyen, csak a vagyoni helyzete nyilván nem olyan jó, hogy kp-ban kipengesse az újat. Ehhez képest rengeteg olyan ember van, aki keveset keres, mégis a németektől behozott, leharcolt BMW-vel (vagy Audi, Mercedes, stb.) vagizik, miközben elhanyagolja, de még így is rámegy a gatyája.

Szóval ha racionálisan gondolkodsz, egy 2 milliós új alsó kategóriás és egy 2 milliós használt prémium kategóriás autó nem egymás alternatívái. Utóbbi jóval jobb jövedelmű embereknek lenne reális alternatíva.

2016. szept. 13. 19:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!