Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Csak engem zavar baromira...

Csak engem zavar baromira hogy a társadalmunk többsége nagyobbra tartja azt az embert aki egy 10 éves 5-ös BMW-vel jár, attól akinek "csak" egy új Dacia Logan-je van?

Figyelt kérdés
Kicsit érdekes. Holott nagyjából hasonló árban van egy 10 éves 520d v 525d mint egy új Dacia. Most ez csak egy példa volt, ne azon akadjunk fennt hogy BMW meg DACIA. Mondhattam volna Mercivel meg Suzukival is. Csak egyszerűen nem fér meg a fejemben hogy miért akar mindenki egy leharcolt autót venni, ha már vehet annyiból egy vadi újat is. Jó mondjuk ne a Dacia legyen a példa, hanem mondjuk egy Renault vagy Skoda. Pár napja beszélgettem munkatársaimmal arról hogy ki milyen autót venne. Én meg mondtam hogy egy Skoda Rapid (pláne egy Octavia) nekem tökéletes lenne. És akkor jöttek az oltogatások hogy "de hülye vagy, hát annyiból már 7-8 éves X5-t vagy 5 éves 525D-t vehetsz". Mert hogy abba mennyi erő van, meg hogy odalépsz neki és már 200-on van. Mondanom sem kellett amikor azt mondtam hogy nekem egy Dacia is elég lenne, teljesen kiakadtak :D Nem akarom én ócsárolni a BMW-ket, sem más német prémiumkategóriás autókat. Nekem is tetszenek, és ha lenne rá pénzem biztos valami hasonlót vennék. De jelenleg nekem nincsenek ilyen igényeim, nem kell hogy 200+ felett tudjon menni az autó, én azzal is megvagyok elégedve ha egy 130-140-et tud, kényelmes fordulaton tartani az autóm. Többel úgysem megyek soha. Nem vetem meg a szépséget sem, akárcsak nőben, szeretem az ízléses, kifinomult dolgokat. És én ezeket az értékeket már egy Skodában is képes vagyok megtalálni. Egyébként imádom az autókat, a vezetést, de szerintem ezeknek nem függvénye hogy a legdrágább autóval járjak. Ti mit gondoltok erről? Bocsi ha néhol esetleg zavarosan fogalmaztam volna.

2016. máj. 26. 22:49
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
55%
Még csak el sem tudom képzelni, hogy néz ki ez a két autó... szerintem kissé felnagyítasz egy ritka jelenséget.
2016. máj. 26. 22:53
 2/31 Tomcatters ***** válasza:
49%
Nekem pl egy 12 lassan 13 eves benzines accordom van .. én le nem cserélném uj skodára v daciára .....stb :D
2016. máj. 26. 22:56
 3/31 anonim ***** válasza:
41%

BMW=vezetés élménye, aki ismeri a kocsikat, az tudja ez mit jelent, aki meg nem annak sorolhatnám, de minek.

Nekem is 10+ éves BMW 200+ lóerő, kézi váltó, de nem cserélném le még a legújabb BMW-k-re se, csak ha ingyen kapnám cégtől.

Dacia, Skoda, nem egy kategória.

Persze az is igaz, hogy 520d-t se vennék sose.

Egyébként meg akinek ilyen kocsija van, annak van lóvé is a zsebébe, mert akármilyen prémium kocsi, bármilyen évjáratban többet ér, mint egy Suzuki, vagy Dacia. Szóval aki ért hozzá tudhassa, hogy aki megjelenik egy ilyen géppel, annak van pénze. Szervizelés, fentartás, megvétel, stb, csak a gumik többszázezer forint. Ami annyit ér, mint egy dacia :)

2016. máj. 26. 23:01
 4/31 Osynho ***** válasza:
66%

És ebből hogy jött az a következtetés, miszerint "a társadalmunk többsége nagyobbra tartja azt az embert aki egy 10 éves 5-ös BMW-vel jár, attól akinek "csak" egy új Dacia Logan-je van"?

Ízlések és pofonok. Neked az tetszik, másnak meg más. Nincs ezzel baj.

2016. máj. 26. 23:06
 5/31 A kérdező kommentje:
Jó most a Dacia-t hagyjuk. Csak példa volt, hogy kicsit eltúlozzam a dolgot. És tény hogy ez főleg a fiatalabb generáció körében van jelen. A bűvös német BMW, AUDI, MERCEDES hármas mindent visz. Amivel olyan szinten nincsen bajom, hogy szerintem is nagyon jó autók, de akkor sem vennék belőlük 10 éveset, 250.000 kilóméterrel, ha már annyiból tudok venni valami újat is.
2016. máj. 26. 23:07
 6/31 anonim ***** válasza:
37%

Daciát vegyen az, aki sokat jár terepre, Skodát meg nem is tudom, talán akinek családja van, és nem keresi a kihívásokat.

Ha e60-at kéne vennem, lenne a zsebembe 3 milkó, akkor azt mondanám veszek inkább egy A6-ot, mert nagyon nem kedvelem ezt a szériát a BMW-től.

De eszembe se jutna Dacia??? Csak bele kell ülni, meg kipróbálni a váltót, már elmegy a kedvem az egésztől. A skoda meg maga az unalom. 1.6 tdi-vel meg épp hogy vánszorog, 2.0 tdi-vel, ami kell bele, azzal meg már 6 millió. Tehát az nem artenatíva.

Meg aki sokat utazik, annak kell a kényelmet is néznie, milyen kipihenten érkezik meg, illetve mennyi lesz az értékvesztése.

Lehet ráköltesz a 10 éves BMW-re vagy Audira 2 év alatt 1-2 milliót, ami az átlag, de kényelemben, és vezetési élményben kárpótol. Rákölteni pedig azért kell, hogy ne hagyjon az út mellett.

Ez egy átlag dízel e39 200 ezer km 2,6m forint sz. költség.

[link]

[link]

2016. máj. 26. 23:09
 7/31 anonim ***** válasza:
39%

Az autóknál főként az számít hogy milyen márka. Ha bmw-ről van szó mindenki áhítattal említ róla, de egy nagy köbcentis benzines merci legalább akkora tekintély mert van pénze tankolni a tulajnak.

De minden esetben ezek új 2-5 éves autókra mondható "nagy" dolgoknak, egy 10-15 éves sz*r gép, már lecsengett egy jobb módú ember alatt, kinőtte, kihajtotta, a 90 ezres fizetésből meg vagyonokat költ rá némelyik, de jobb a lelkének hogy neki ilyenje van.

Sokan nem tudnak beletörődni hogy ha nem egy ismert márkát tankolnak, ezért mindegy csak legyen valamilyen típus az se baj ha 16 éves autó.

2016. máj. 26. 23:11
 8/31 anonim ***** válasza:
34%
5. Igencsak felnagyitottad. Amugy meg ez nem magyar jelenseg, mindenutt statuszszimbolum az altalad emlitett buvos harmas. Az USAban pl meg ezerszer inkabb, mint itthon. Ertheto okokbol.
2016. máj. 26. 23:21
 9/31 A kérdező kommentje:
Az általánosságban valóban elmondható hogy akinek egy BMW-je, fennt is tudja tartani. De én személy szerint rengeteg olyan embert ismerek aki megvett egy 10-12 éves AUDI-t (hogy ne csak BMW-t mondjak) és fiatal fejjel, alacsony keresete mellett csak szívta utánna a fogát mert a szervízdíjak nőttek, a kocsi értéke meg csak csökkent. És végeredményben ráköltött az autóra annyit, amiből már akár adott márkán belül, újjabbat is tudott volna venni. Én persze megértem és elfogadom a véleményeteket. Biztos vagyok benne hogy egy BMW 1000x nagyobb élvezetet nyújt, mint egy Dacia ami csak elvisz A->B-be (de ezt ahogy már említettem tényleg csak elnagyolt példaképpen írtam, nyílvánvalóan nem egy téma a kettő). De viszont azt higyjétek el nekem hogy én nagyon sokszor tapasztalom azt hogy valakit a kocsija miatt, vagy egyébb más ingósága miatt lenézik. Ha ti ezt nem tapasztaljátok, akkor szerencsések vagytok. De én nap mint nap látom ill. tapasztalom is, ha utazom pl. valamelyik BMW-s barátommal hogy becsmérlik a másikat. Ilyen szösszenetek szokták elhagyni a szájukat: "Na így van gyere be elém azzal a kis szar Fordoddal" v. "Jajj mert a te kis Suzukidnak biztosan jobban kell a hely, mint az én XY-mnak" v. "Fa$zomért nem bírsz rendes tempóban menni, tötyöksz itt előttem 90-el (főúton) ill. még ami gyakori "Ki a fa$zt érdekel engem a traffi meg a rendőr, had bírságoljon és akkor sem kötöm be az övemet"... Mintha az nem a saját biztonságunkért lenne. Ez már csak ilyen nagyon kitekintés volt, de nekem összeségében sajnos sok negatív képem van. Aztán persze tudom hogy sokan nem ilyenek, csak hát akkor is.
2016. máj. 26. 23:23
 10/31 Osynho ***** válasza:
44%

"akkor sem vennék belőlük 10 éveset, 250.000 kilóméterrel, ha már annyiból tudok venni valami újat is."

Én meg máshogy gondolkozok. Nem vennék ugyanannyiért újat, mert az újan se tudja azt, amit egy normál állapotban lévő 10-en éves bmw.

2016. máj. 26. 23:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!