Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Átvertek autóvásárlásnál. Mit...

Átvertek autóvásárlásnál. Mit tehetek?

Figyelt kérdés

2 hete vettem meg első autómat sajnos átvert a kereskedő és ez a szerelőnél derült ki.Az eladó azt mondta, hogy most cserélt benne vezérlést és a 260 000km valós leinformálhatóan ennyit futott az autó.Ehhez képest a szerelő mutatott nekem egy matricát a kocsiban amin az áll, hogy a vezérlés 2014ben 500 000 km után lett cserélve és a motornál a kartergáz kivezető vezeték le van vágva helyette egy 10es csavar van behajtva.Azt mondta a szerelő, hogy mindenképp beszéljek a kereskedővel, mert ez így nagyon nem jó, viszont problémának érzem, hogy az adásvételibe nem írtunk vételárat így nem tudom vissza tudnám-e kapni a pénzem.

Mit tudnék tenni ebben az esetben?

2016. máj. 20. 09:52
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
38%
Konkrétan mi a gond az autóval,azon kívül,hogy tekertórás és a kartergáz le van dugózva? A vételárat rá kell írni,különben az okmányirodából elhajtanak.
2016. máj. 20. 14:21
 12/19 anonim ***** válasza:
Nah le a kalappal ha ennyit ment az autó, és még mindig egyben van. Ha nem oldódik meg a probléma, akkor használd az autót amíg csak megy, és ne foglalkozz a km-mel.
2016. máj. 20. 14:32
 13/19 A kérdező kommentje:

#11-es

Ezeken kívül a jobb hátsó abs jeladó a baja ami 4ezer Ft szóval jelenleg konkrétan semmi baja, de ennyi km-errel az autóban bármikor bármi baja lehet gondolom.Az okmányirodából olyannyira nem hajtottak el, hogy az autó már át van íratva a nevemre.

2016. máj. 20. 15:22
 14/19 anonim ***** válasza:
46%

"Egy munkatársam szerelő ismerőse szerint a mostani rendszerben ennyi futott km-el át sem engednék a műszaki vizsgán"

Mesélj még!

:D

2016. máj. 20. 22:59
 15/19 anonim ***** válasza:
65%

Tudom, késő bánat, de hadd mondjam el, hogy én hogyan szoktam autót vásárolni. Első lépésként összehaverkodok egy szerelővel. Körbeudvarolom, aztán megbeszélem vele, hogy mivel úgyis hozzá fogom hordani az autót, jöjjön el velem, segítsen választani. Utána vigye el a műhelybe a vasat, és vizsgálja át. (Amelyik eladó nem engedi ezt, az felejtős.) Ha azt mondja, oké, mondja meg, hogy ő max. mennyit adna érte. Az eladót ez persze nem fogja meghatni, de mégis valami iránymutató információt ad. Ha megveszem, akkor olaj- és vezérléscsere. Mindig! Akkor is, ha az eladó az anyja életére esküszik, hogy tegnap este cserélte.

Ez a módszer 40 éve még egyszer sem hagyott cserben.

2016. máj. 21. 10:04
 16/19 A kérdező kommentje:

Olaj és vezérlés csere most is megtörténne (lehet meg is fog) ez azon múlik, hogy mire jutok az eladóval, mert ugye közel 100e ft-ot nem akarok egyenlőre kihajítani az ablakon.

Azt ajánlották, hogy vigyem be a kocsit Műszaki Vizsgaállomásra, ahol pontosan meg tudják nekem mondani mennyit futott az autó.Olyat is hallottam, hogy az sem gáz, ha nincs a vételár az adásvételiben, mert van 2 független tanú aki tudja bozonyítani mennyiért vettem. Így már annyira nem érzem esélytelennek a helyzetet.

2016. máj. 21. 10:19
 17/19 BiTOPro97 ***** válasza:

Amúgy aki ilyen mértékben csal, azzal egy autókra, vagy legalább csalásra specializált ügyvéddel érdemes visszamenni. Meglásd nem lesz kedve pereskedni a kereskedőnek. Az ügyvéd egy szakértővel simán tud olyan felmentést írni a telepről, hogy azt bíróságra kerüljön. Magadra terhelően nem vagy köteles vallomást tenni, és azzal nem hazudsz ha azt mondod jóhiszemű voltál.

Ha nem becseréltél valamit, akkor pontos árnak kell feltüntetve lennie. Jó értem, lehet elcsaltátok. Ami most duplán visszaüt.

#11 "A vételárat rá kell írni,különben az okmányirodából elhajtanak." +1

És a becserélt autónak is a hozzávetőleges, becsült értékét, és pontos összegű felárát fel kell tüntetni. - minden adás-vételnél. (Jó van valami minimális összeg, amikor mindkét esetben elég a hozzávetőleges és törvény szerint valóban kifizetett ár.

Van kivétel közeli hozzátartozok, mivel ott nem számít vagyonosodásnak.

De amúgy ez alapján adózik ő is, meg ha például cégnévre vennéd te is.

De ha az eladó magánszemély, mert kereskedő (elvben csak) közvetít, ez nem változtat a helyzeten, akkor is rá kell írni. Mert szintén ez alapján adózik a tényleges eladó.

2016. júl. 24. 18:22
 18/19 BiTOPro97 ***** válasza:
Az ügyvéd egy szakértővel simán tud olyan *feljelentést* írni a telepről, hogy azt bíróságra kerüljön. - szóasszociációs hiba. :S
2016. júl. 25. 10:52
 19/19 veterán vas ***** válasza:

Tetszett az autó, kipróbáltad és megvetted, még csak azt sem tartottad fontosnak, hogy feltüntesd az összeget az adásvételin. Most amikor úgy érzed gáz van, azonnal akad 2 hiteles tanúd, akik igazolják, hogy mennyi az annyi, és vissza is akarod követelni.

Érdekelne, ha te vagy az eladó, vajon hogyan reagálnál egy ilyen "kedves vásárlói" lépésre?

2016. júl. 25. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!