Autóvásárlásnál 18-20 éves dízeles audikban érdemes gondolkodni?
22 éves autótulajként mondom, hogy ennyi idős autó használata és fenntartása komoly erőfeszítés. Ráadásul ilyen idősen már nagyon nagy a szórás autó és autó között. Példa egy 2-3 éves kocsinál lehet számítani arra, hogy kívül,belül tipp topp lesz. Egy 10 év körüli autónál már erősen tulajfüggő mi vár bent. Egy 20 éves autónál nagy kincs ha a bódé rendben van. A motor túl szokta élni a bódét. A beltér azonban egészen biztosan magán viseli az éveket. Példa nincs olyan ülés amit ne ülnének ki a sofőrök. Nincs olyan autókilincs ami nem gyengült volna meg, és nincs olyan kárpit ami ne zörögne ennyi idő után.
Összességében vegyél ilyet ha ez tetszik, vagy nincs újra pénzed, de ha matekolsz akkor, hazánk fia Swift I-et, és lehetne mondani ... vegyél.
Én lebeszélnélek róla.Rengeteg pénzt emészt fel és vásárlás esetén kész lutri az egész.
Egy ilyen kocsinál nagyon valószínű,h a gazdája is bütykölt a masinán ,ami a jó munkától egészen az összebarmolásig terjed.
Egy kocsitól én elvárom,h az esetek többségében megbízható legyen.
Egy ilyen korú járgánynál pedig mindg fenáll a lehetősége,h a legkellemetlenebb pillanatban hagy cserben.
A 20 éves Audik drágák? Annyi nyugatról behozott 2.5V6 TDI van, mint égen a csillag :D
Én azt mondom, a régebbi C4-es 100-as és A6 fenntartása még nem vészes ( persze ott is vannak zsebbe nyúlós tételek). Egy jó állapotú 1.9TDI vagy sor5 TDI bőven jó, rohadni nem szoktak, ha a motortól eltekintünk, akkor a fenntartása egyáltalán nem drága.
A motor fenntartása ( 1.9TDI pl ) ugyanannyi, mint az eggyel újabb kasztnis esetében, csak ott a körítés kerül sokkal többe.
Az A4 is hajlamos rohadni sajnos.
Azt meg tartsd észben, hogy a 20 éves dízelben a kilométer annyi, mint ahány csillag van az égen. :)
Köszönöm a válaszok!
Hogy drágák azt azért írtam, mert a hahu-n akár 1 milliót elkérnek egy 20 éves audiért. Ugyanennyi pénzért egy 10 év körüli autót is lehet venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!