Tudnátok segíteni vezetéssel kapcsolatosan?
Héten volt az első vezetésem tanpályán, néhány dologhoz szeretnék segítséget kérni, hogyan is kellene helyesen csinálni.
Elindulást eddig kuplung egyessel és ugyanezt gázzal csináltuk.
Az egyik bajom a gázos elindulásnál van. Próbálom óvatosan nyomni a gázt, de mindig ilyen 2000-2500 –re felpörgetem a kocsit, utána megy a kocsi, nem fullasztom le, de azért elég cinkes. :D
Másik problémám a kanyarodással van. Kisívben nagyjából megy, de ellenkező esetben mindig az ellentétes sávba raknám be. Még ehhez kapcsolódóan a kormánytekerés közben abszolút helytelenül fogom a kormányt. Megvan, hogyan kellene csinálni, de gyakorlatban az a vicc, nem jön össze.
Mondta az oktató még az óra elején, amikor csak beszéltünk, hogy az alapóraszám nem szokott elegendő lenni.
Nem is értem 580 km 28 óra alatt, hogyan jön ki. Vagy ez csak papíron kell legyen?
Még azon gondolkodok, érdemes lenne-e venni valami ócska 50-60 ezres autót gyakorolni? Pótóránál alapból 5-10 óra kell még. Utóbbinál már 35 ezer megy el…
Szülők nem engedik, hogy az itthoni autón gyakoroljak. Részben megértem, de most ez lényegtelen…
Meg csak az elso oran vagy tul, akkor nincs miert izgulnod! Olyan mint a biciklizes, egyszer kell megtanulni es utana soha nem felejted el. DE, eloszor nehez. Van a szakasz amikor nagyon nem megy, de egyszercsak raerzel es onnantol mindig menni fog. En pl. a pillangouszassal voltam igy, tudtam hogyan kell, szarazon le tudtam modelezni, de a medenceben az istennek nem sikerult soha. Amig sok sok gyakorlas utan egyszercsak sikerult.
Az oktato azert van ott, hogy tanitson, te meg azert hogy tanulj. Nem baj ha elso oran nem megy jo. Az se baj ha masodik oran sem megy. Majd fog menni, nyugi!!!
Ha a szulok nem engedik, kerj meg egy havert, rokont, ismerost. Ajanld fel, hogy tankolsz vagy takaritasz, vagy fuvet nyirsz, erted, valamit adj cserebe, hogy ok kimennek veled egy nagy parkoloba es hagyjak hogy gyakorolj a kocsijukon.
Uresben, behuzott kezifekkel, jaro motornal lepkedj a gazpedalra. Meg ora elott, vagy szolj az oktatonak, hogy ezt most kicsit csinalni fogod.
Csukd be a szemed, ulj vezetesi pozicioban (kezek a kormanyon, hatradolsz, fej elore fordit) es ovatosan lepegess a gazpedalra es hallgasd a motor hangjat. Kis finomakat, erezd, ahogy a pedal ellenall a labadnak. Kicsit erosebben, hallgasd a motor felbogeset. Picit lepj ra es tartsd x fordulatszamon. Majd engedd vissza es probald meg ujra ugyanarra a fordulatszamra vinni a motort. Persze 500 / 1-2 ezrektol beszelek, ne taposs ra rogton a pirosig ;D
Gyakorold; a gazpedalnyomo izom is csak egy izom aminek meg kell tanulnia a mozdulatot, ahogy a hatizmod pl. megtanulja a huzockodast, vagy a mellizom a fekvotamaszt (oke, egy csomo mas izom is kozrejatszik de ez most lenyegtelen). A labadat is meg kell tanitani, hogyan kezelje a pedalt. De ne vezetes kozben, mert vezeteskor kismillio masik dologra figyelsz (forgalom, oktato, valtas, kormany stb).
2-3 vezetesi ora elott eltoltesz igy par percet ugy hogy csakis a gazpedallal jatszol finoman es erzed a motort alattad es meglatod pikk-pakk menni fog ugy, hogy mar nem is fogsz ra figyelni es nem fogod veletlenul tulporgetni. A vezetes egy komplex dolog, sok tenyezobol all, de ha egy tenyezojevel nehezsegeid vannak, akkor ki kell ragadni azt es kulon gyakorolni.
Sok sikert!
"néhány dologhoz szeretnék segítséget kérni, hogyan is kellene helyesen csinálni."
Nehéz internetről vezetni tanulni, de szerencsére pont ezért fizeted a drága órákat az oktatónak!
Mehet a piros!
:D
Köszönöm szépen a tanácsokat! Nem akarom sürgetni a haladást, mert abból csak baj van, ha az ember kapkod.
Ezt a roncsos dolgot akkor felejtőre tettem. Tényleg nem sok haszna lenne.
Nem fogok piros kezet adni. Volt egy véleményed, aztán kész. Tudom, hogy netről nem lehet megtanulni, de már ha valaki ad egy tippet lehet segít vagy épp ad egy kis lendületet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!