Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A terepjarok nagyobb része...

A terepjarok nagyobb része miért dizeles?

Figyelt kérdés
Terepjarokat nézegetek, kb 8-10 év koruliek erdekelnek. Benzinest vennék legszivesebben, de szinte csak dizeleseket találni elérhető áron, gondolok itt grand vitarara, pajerora. Jobb a dízel terepen vagy miért jó ez? Városban is használnám, kisebb körökre, de oda is a benzinest választanám szivesebben.
2016. márc. 29. 16:15
1 2
 11/14 anonim válasza:

A benzines terepjárókban a motorok nagy része hosszú löketesek, nem holmi rövid löketes nyomatékszegény hulladékok. Innentől kezdve a nyomaték nem indok, soha nem is volt az. Nyilván a dízel nyomatékosabb, de az erre kitalált benzinesek nyomatéka is pont elég hozzá. A jól beállított Mitsubishi 2.6 (sor4) és 3.0(V6) motorjaival alapjáraton, gáz nélkül is el lehet indulni, és nem kell hozzá felező. Az, hogy mennyire korszerű motorok, az más kérdés. Fogyasztástól sem kell megrémülni, a köbcenti nem egyenesen arányos a fogyasztással, viszont a fordulat köbösen arányos vele.

Aki a fogyasztást nézi egy terepjárónál, az ne vegyen terepjárót, mert terepen nem fogod megúszni 8 literrel. Ha meg nem akarod terepen használni, akkor pedig nincs szükséged terepjáróra.

Ez az én véleményem.

Egyébként nem vagyok elvakult Mitsubishi, és nagy benzines fanatikus.

2016. márc. 30. 02:28
 12/14 anonim válasza:
50%

Ha a benzinköltség nem számít, vegyél Jeep Wrangler TJ-t. Abból nincs diesel, csak 2.5 vagy 4.0 benzines. Nekem 4.0 van, írtam is róla a Totalcar NÉPÍTÉLET rovatban bővebben. Készülj egy 17-18 literes fogyasztásra, viszont a ponyvatető, a leszedhető ajtó megfizethetetlen extra. Minden másra meg ott a Mastercard.

Vagy Suzuki Samurai (Jimny) egy megfizethetőbb alternatíva.

2016. márc. 30. 08:37
 13/14 A kérdező kommentje:
Grand Vitara és Pajero ami érdekel, a samurai sajnos pici, a Jeep meg nem tudom, felek attól, hogy a fenntartása nem aranyos, a penztarcammal.
2016. márc. 30. 09:43
 14/14 anonim ***** válasza:
45%
Pajero 3.0 benzines 15 litert eszik ha simogatod a gázpedált, a 2.5 turbódízel meg 9-et, és nem is kell vigyázni (nekem is dízel volt). Mentem egyszer az említett 3.0 benzinessel offroadozni, sz*r volt. 100x jobb a dízel terepen is. A benzinest sikerült lefullasztani többször is, pedig tényleg nem nyomatékszegény.
2016. márc. 30. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!