Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Első autónak BMW E36 325i?

Első autónak BMW E36 325i?

Figyelt kérdés

1 év múlva meglesz a jogsim és ez az autó lenne a választás mivel szerelmes vagyok belé kb. :D

Ilyesmit szeretnék amúgy?

[link]

2016. márc. 23. 18:07
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
35%
jó választás, ne várj egy évig, már most vedd meg.amig nem lesz meg a jogsid,addig csókólgasd, meg ülj be masztizni. meglátod még a far..kad is keményebb lesz benne.de először is csinálj benne egy nagytakarítást, mert tele van használt óvszerrel, meg a kárpit is tiszta beszáradt s/ma!
2016. márc. 23. 18:38
 2/18 anonim ***** válasza:
Ha már most tudsz vezetni, akkor jó választás, de ha még soha nem vezettél, akkor ne ezt vedd első autónak, mert csúnya meglepetéseket tud okozni.
2016. márc. 23. 19:25
 3/18 anonim ***** válasza:

Magyarul 16 vagy most... akkor még van időd kicsit álmodozni.

Kezdd úgy hogy minimum 2 misi egy olyan darab amire nem kell költeni különösebben, de elhet már keveset mondtam ezzel.

Akkor fenn is kell tartani.

Arról nem beszélve, hogy nem egy kezdő autó.

2016. márc. 23. 21:31
 4/18 anonim ***** válasza:

325i ha jól tudom közel 200paci, ha olyan állapotút szeretnél mint ami a képen van az legalább 1,5misi lesz.

Erős autóval is lehet kúltúráltan közlekedni, de aki ilyet vesz az "szerintem" nem az a társaság.

2016. márc. 23. 22:04
 5/18 anonim ***** válasza:
68%
persze hogy jóXD majd elszállsz veleXD én 21 évesen vettem első autómat saját két kezem által megdolgozott pénzből ami egy e36 316 i volt sperrel... kitapasztaltam stb. hátsokerékmeghajtás kis tuning stb. nagyon megvigyáztam de még igyis okozott néha meglepetést a 102Le !!! aztán eladtam három évre rá ésv ettem egy e46 coupet ami már hathengeres 2.5 es:) szoval persze vegyél 25 öt első autonak:)
2016. márc. 24. 11:09
 6/18 anonim ***** válasza:
74%

1-2 infó a teljesség igénye nélkül:

- BMW prémium autó, nem csak megvenni, fenntartani is drágább mint egy népautót. Ez vonatkozik a használtakra is. Bár sok a bontott alkatrész, amiket relatíve fillérekért adnak, de kopó-forgó alkatrészekből nem érdemes használtat venni, az újak pedig drágábbak az átlagnál.

- E36 lassan kult autó, 1-1 megkímélt darab ára bizony magas, 6 hengeres szintén felár, pláne ha kupé, mondjuk 1,2-1,5 körül mozognak a normálisabb állapotúak, kikímélt akár 2 misi is lehet (kb. vásárlás egyéb költségeivel együtt).

- sok idióta boyracer megveszi, tolja neki mint süket, és szervizre semmit nem költenek, ezért nagyon sok a lelakott f0staliga

- németben jobbak az esélyeid, de drágább sajnos, 2000 euro felett érdemes nézelődni, alatta ritka a jó állapotú

- ne ess szerelembe az elsővel, kritikusnak kell lenni, nekem 7 hónapomba telt, míg találtam egy egész vállalható állapotút és bizony nem volt olcsó

- E36 rozsdavédelme nem túl bika, kerékjárati ívek, küszöb, ajtók alsó élei, vízelvezetők, stb., ezek mind rozsdásodásra hajlamosak. Lakatolás igen sokba fájhat, 100ezrekbe. Ne feledd, 325 már több mint 20 éves autó.

- hogy mondjak jót is: BMW 6 hengeresek meglehetősen strapabírók, szeretik a pörgést, csak jó olaj kell bele mindig, állítólag 500ezer km-nél könyökölnek csak ki, ha nagyjából vigyáztak rájuk. 325 vasblokkos, ez pozitív, a későbbi nikasil bevonatos 323/328-hoz képest még jobban bírják

- 325-nek isteni a hangja, elég jól is megy, de szerintem sperr difi nélkül félkarú óriás, érdemes belerakatni

- vásárlási költségeit ne feledd, teljesítmény adó közel 100ezer, ha jól emlékszem, németből reg.adó sem két fillér.

- első szervizre tegyél félre minimum 2-300ezret, ennyit simán benyelhet az autó

- ha megtanulod bütykölni, sokat spórolhatsz, nem olyan túl bonyolult mint a mai autók, de azért nem is egy Zsiguli

... röviden elsőre ennyi, szerintem az elkövetkező 1 évben gyűjtsd az infókat, www.powerfanatics.hu például, sok a hasznos tanács.

2016. márc. 25. 08:42
 7/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat főleg neked utolsó sokat segítettél :)

Még annyit ,hogy a 318is milyen lehet?

Az talan olcsobb es az is tetszik mert nagyon hasonlit a 325ire.

Elvileg az 140 lovas

2016. márc. 25. 13:09
 8/18 anonim ***** válasza:
80%

Szívesen.

Hasonlóságot illetően, külsőre nyilván, mint két tojás, szóval teljesen egyforma, csak a kipufogóvégek árulkodhatnak, ha teljesen gyári mind2.

Az úton való viselkedésükben viszont van különbség.

318is-t még nem próbáltam, de az olvastam ritka jó kis motor. Pörgős, dinamikus, szóval sportos vezetésre "termett". És természetesen kevesebbet eszik.

De a 325 az eggyel magasabb súlycsoport.

Én nem csak a lóerők miatt döntöttem a 2.5 mellett, hanem a hangja miatt is. BMW sor6 mesés mikor felpörög. Még a 320 is szépen muzsikál. Akusztikai élmény a köbön :-)

Próbáld ki (majd ha meglesz a jogsi), hidd el, megéri.

Viszont valaki jelezte itt előttem, hogy vigyázni kell velük.

Aláírom, csak óvatosan.

A 325 nem egy 500 lovas Ferrari, ez tény, de a nem is egy 1.0-s Swift. Ha téglázod neki, veszettül tud menni.

Szerintem lehet ez első autó is, a rutin nem minden, hanem fontos az önuralom és a józanság.

Az autót meg kell szokni, meg kell tanulni mikor hogy viselkedik. Ne akarj az első héten Vettel-ként száguldozni. Kell jó pár hónap és pár ezer km, mire összeszoktok.

Lényeg, hogy felelősséggel terelgesd a lovakat, sem magadban, sem környezetedben ne tégy kárt.

Ha meg nagyon viszket az ember segge, ki kell menni pályanapra, ott biztonságos körülmények között lehet rommá törni a verdát :-)

2016. márc. 26. 22:09
 9/18 BiTOPro97 ***** válasza:
25%

#6 + Vedd figyelembe egy ilyen spoiler-rel soha nem állsz fel járdára, ha csak nincs az utadba kocsi behajtó, de akkor ott is kell letolatnod.

Pénztemetőnek én éppen papíron volt átmeneti BMW tulajdonos, inkább egy 911-es Porsche-ét vennék, ha lúd akkor már legyen kövér. ;)

Amúgy szobadísznek megvenném, ha palotában laknék. ;) :D

2016. márc. 27. 08:42
 10/18 anonim ***** válasza:
38%
Ingyen muff kell? A költségekkel prostik helyet disco-s csajokra költön a pénzed meg vezetési élményre, de vastag pénztárca kell egy ilyen autóhoz. Csak egy szett abroncs is szép árban van.
2016. márc. 27. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!