Szalonautók esetében előfordulhat km-óra visszetekerés?
Azért a szalonautók állapota is meglehetősen változatos.
Bele lehet csavarni egy új autóba 2 év alatt 400.000km-t aztán a leselejtezéskor lecsap rá a tróger nepper aki visszaállítja 60.000km-re.
A legbiztonságosabb módszer ha tesztautót vesz az ember márkakereskedésből. Persze ez sem 100%, de még mindig kisebb a rizikó.
Most szalonautó alatt az új, "nulla kilóméteres" autót értjük?
Igen, visszatekerik, szinte mindegyiket. Egyrészt gyárilag mennek velük pár kört a tesztpályán. Másrészt egy gyár telephelye is elég óriási. Ott nem daron rakosgatják őket egyik helyről a másikra, hanem saját kerekükön gurulnak. Olyan is előfordul akár az országon belül, hogy egyik telephelyről a másik márkakereskedésbe kell elvinni egy rendelt kocsit. Legtöbbször tréleren viszok őket, de előfordul olyan is, hogy saját kerekén jön. Ezért pár száz kilóméter lehet egy vadi új nulla kilóméteresnek mondott autóban is. Eladás előtt viszont le szokták nullázni.
Mondjuk ez legyen a legnagyobb hibája, engem nem zavar ez a pár száz km. Nem százezerekről van szó!
Tesztautókat általában nem szokták 4 éves korig megtartani. Általában fél éves koruk körül adják el. Ez alatt néhány tízezer km-t pakolnak bele. 20-30-40e.
Én nem emiatt nem vennék ilyen autót. Hanem mert mindenki próbálgatja hogy mit bír. Padlózzák hidegen, satufék, stb. Azért ez nem kis igénybevétel. A másik véglet, láttam már öreg papát úgy vezetni a tesztatutót hogy pörgette 6000-rel amotort, közben medig folyamatosan csúsztatta a kuplungot egyenes, sík úton. Gondolom ezt se köszönte meg a kuplungtárcsa.
Kinézetre vadonat újnak tűnnek ezek az autók, az órájukban sincs sok, de úgy le tudják őket amortizálni ez alatt is, mint más normális használat mellett 100.000km alatt.
Az is rendben van, hogy olcsóbb, mint az új. De sok márkánál van foltta (egy autóra is!) és ilyen.olyan kedvezmény a listaárból. A tesztautóra semmi további kedvezmény nincs. Így simán lehet hogy az új nem is kerül lényegesen többe, mint egy ugyan olyan tesztautó.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!