Ford C-MAX 1.6 TDCI (90 lovas) hirtelen gázra engine system fault hibát mitől dob?
Ezzel együtt lopakodóba kapcsol (3000 fordulat fölé nem pörög, 60-nál többel nem nagyon megy).
Leállítás, újraindulás után nincs hiba. Egészen a következő nagy gázig.
Amit megfigyeltem, hogy üresben, vagy épp magasabb sebességi fokozatban fel tudom pörgetni, de főleg 1-2 fokozatokban egy intenzívebb indulás a lámpánál, vagy egy kevésbé öregapós gyorsítás már előhozza.
Ebből arra következtetek, hogy nem is a fordulattal (vagy az ehhez tartozó üzemanyag áramlásával, mennyiségével, befecskendezésével) van a gond, hanem inkább a leadott nyomatékkal. De ez csak laikus ködszurkálás, nem akarnám én megmondani a diagnózist.
Nyilván szerelő lesz a vége, ők majd kiolvassák, cserélik, széjjelszedik-összerakják, csak szeretném látni, hogy ez mekkora meló (na meg mekkora költség).
nyagynyomású szivattyú, befecskendezők, turbó
ezek mind lehetnek
Nem lesz olcsó:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!