Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hetekkel ezelőtt elvitték a...

Hetekkel ezelőtt elvitték a kocsimat bevizsgálni és javíttatni, de még mindig semmi információt nem kaptam, mit tudok tenni?

Figyelt kérdés

Rejtett hiba jött elő a kocsimnál, amit tavaly év végefelé vettem.

Az eladót megkerestem, aki vállalta az átvizsgálást és a javíttatást.

Január elején elvitték a kocsit és azóta nem győzőm őt hetente többször hívogatni, mert semmi tájékoztatást nem kapok.

Állandóan megígéri, hogy hogy a héten hívnak, de nem hív senki, nekem kell telefonálgatnom és mindig ugyanaz a válasz: ,,a hibafeltárás még folyamatban van, keresünk, ha tudunk valamit".

A francokat van folyamatban, 3 hét alatt már elemeire lehet szedni egy autót és újra összerakni. Arra nem vették még a fáradtságot, hogy szétszedjék és megnézzék, hogy mi a probléma okozója, hogy legalább onnantól meg lehessen tippelni, hogy 3 napos vagy 2 hetes munka lesz.

Miért nem lehetett megmondani, hogy a szaki, akihez vitték, tele van munkával és majd csak hetek után tud ránézni? Miért kell hülyének nézni az embert? Ünnepek óta nem tudtam használni a kocsit, amit nyilván azért vettem, mert szükségem van rá. Jövőhéten is olyan útra indulnék, amihez kell az autó. Az idős rokonokat én tudnám furikázni A-ból B-be. Kezdem elveszíteni már a türelmemet. És nem azért, mert elhúzódik, hanem mert semmi értelmes tájékoztatást nem kapok és már én érzem magam kellemtlenül, hogy állandóan telefonálgatok az eladónak, aki továbbtelefonál a főnökének, aki hívja a szervízt és ugyanígy visszafelé.

Tudom, hogy hova vitték a kocsit, megtehetem, hogy felhívom direktben a szerelőt? Szeretném már tudni, hogy egyáltalán mikor szándékoznak nekiállni a kocsimnak.

jan. 21. 12:32
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Igen, hívd fel a szerelőt és kérdezd meg miért nem történik semmi, meg fogja mondani. A garanciális hibákkal az a baj, hogy nem keresnek rajta semmit, ezért akkorra hagyják amikor ráérnek éppen, nincs munka. Mondanom sem kell, hogy egy szerelőnek nem nagyon van olyan, hogy nincs munka, csak ha nagyon szar híre van. Tippre arra várnak, hogy megund és saját költségre javíttasd.
jan. 21. 12:46
 2/6 A kérdező kommentje:
De a szerelőnek így is úgy is lenne rajta bevétele, ezért nem értem. Valószínűleg nem kevés, mivel nagyobb a probléma. Most neki jó, hogy 3 hete ott áll egy kocsi a műhelyében és kerülgetnie kell?
jan. 21. 12:51
 3/6 anonim ***** válasza:
#2 Nem jó neki, viszont gondolom ennél a szerelőnél is kocsi áll kocsi hátán, nem győzik javítani mint megannyi helyen. Érdeklődj a szerelőnél hogy hogyan áll a helyzet.
jan. 21. 12:56
 4/6 anonim ***** válasza:
56%

Az eladó direkt csinálja, arra játszik, hogy szükséged van az autóra, megunod az időhúzását és elviszed a szervizből. De amint hozzányúlsz, ha eddig volt is bármilyen szavatossága, meg fog szűnni, hiszen lehet, hogy te okoztad a hibát, most már nem lehet bizonyítani, széttárja a kezeit, utána meg örül neki, hogy bár tudta, hogy romot ad el neked, megúszta ingyen. Valószínűleg direkt olyan szervizbe vitte, amiről tudja, hogy elfoglalt és ott is szólt a fiúknak, hogy nem kell vele sietni, mert ez az a problémázós vevő.

Jelen esetben a cigánykodó eladót ki kell hagyni, közvetlenül a szerelőnél kell rákérdezni. Lehetőleg úgy, hogy személyesen odamész és addig nem mész el onnan, amíg nem mond egy határidőt. Nem kell fenyegetőzni, még az sem kell, hogy verőemberekkel menj oda, egyszerűen csak légy útban, zavard a jelenléteddel annyira, hogy valamit ki kelljen nyögnie. A telefonba azt mond, amit akar, utána majd kitalál valami újat.

Ám ha bármit el akarsz érni, sem a személyes megjelenés, sem a telefon nem ér semmit. Az eladótól, akivel intézed az ügyet, ajánlott, tértivevényes levélben kérsz határidőt a hiba bevizsgálására. Ha beáll a kézbesítési vélelem és nem reagál írásban (nem fog, légy nyugodt), akkor jogi lépéseket tudsz tenni, már amennyiben az eladó tartozik bármilyen szavatossággal.

jan. 21. 13:40
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha magán vevő vagy akkor már lehet fenyegetőzni nyugodtan a fogyasztóvédelemmel.
jan. 21. 15:08
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a biztatást. Ravettem magam és felhívtam a szervízt, ahol tudtam beszélni a szerelővel. Nagyon normális volt és elmondta, hol tart a folyamat, illetve, hogy ha elég a javítás, akkor arra már árajánlatot is készített, amit elfogadtak. Viszont még mélyebbre kell ásni, mert ha károsodott a motor, akkor lehet, hogy bontott motorral tudja csak orvosolni a problémát.

Most nyilván kicsit izgulok, hogy erre ne legyen szükség, de meg is nyugodt, hogy végre kaptam tájékoztatást. Remélhetőleg holnap kiderül, hogyan tovább és mennyi idő lesz.

jan. 21. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!