Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Első nagymotor milyen legyen?

Első nagymotor milyen legyen?

Figyelt kérdés
Idén szántam rá magam, hogy megveszem az első komolyabb motort az Etz után (150 -es). Én a Honda Cb500f gépre gondoltam, de próbáltak lebeszélni, hogy idővel az 500 kobcenti és 48 lóerő kevés lesz. Nem akarok száguldani, de azért legyen erő a vasban ha odahúzom azt a gázkart. Kevés lenne a Cb500f szerintetek?
2016. márc. 14. 12:28
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
hány éves vagy, autót mióta vezetsz?
2016. márc. 14. 12:38
 2/17 anonim ***** válasza:

Honda Hornet, Suzuki gsx-f 600 katana, Suzuki Bandit 650

Ezek elég nyugodt motorok ha a sofőrje is úgy akarja, 500-ast azért nem vennék én sem mert egyrészt pénzt pazarolsz, másrészt egy 500 és 600 ccm között nincs eget verő különbség

2016. márc. 14. 12:40
 3/17 A kérdező kommentje:
30 éves vagyok 18 éves korom óta vezetek kocsit és motort is. De az csak egy Etz 150.
2016. márc. 14. 12:42
 4/17 anonim ***** válasza:
Én is 600asat vennék, a hornet 600ba már van erő, aztán ha még több kell, gyujtesz egy másikra, van akinek semmi sem elég.
2016. márc. 14. 12:44
 5/17 A kérdező kommentje:
Ami nagyon fontos lenne, az a hosszú távú kényelem. Etz 100 km után a seggem szétrázza.
2016. márc. 14. 12:48
 6/17 BiTOPro97 ***** válasza:

Hát akkor még szerintem a 300ccm-es lépcsőt ne hagyd ki! ;)

Jó én csak hobbi motoros vagyok, és csak jó időben és 125ccm-ös, 50ccm-es papírral van meg, 14-éves koromtól, meg most van egy 250-esem, de z enduro, én is gondolkodom egy nagyobb országútiba mint a volt, vagyis most télre eltett 125-ös, már átpapírozva amúgy. Apámtól vettem meg papíron, mint forgalomból kivontat. ;) Van rá vevőm, most nézelődök én is feljebb, mivel jön lassan a tavaszi jó idő.

2016. márc. 14. 12:52
 7/17 BiTOPro97 ***** válasza:
Kawasaki Ninja 250R ~2010-es mind a kettőnknek nem jó ötlet?
2016. márc. 14. 13:02
 8/17 anonim ***** válasza:

életkortól és tapasztalattól függ, ki mit vegyen.

Én 27 évesen vettem egy 600banditot úgy hogy autót se vezettem előtte, elég vékony vagyok.

Amiket elkövettem: nyári melegbe bekattantam és street fighter akartam lenni, de elestem hamar. Dugóban elengedtem a kuplungot de szerencsére rögtön lefulladt. Ezek a rutin hiánya volt. Mindig az ember a hibás, ha etz vel nem ugrattál dombokon, akkor ezzel se esel.

plexi nélkül nem akarsz 130nál gyorsabban menni a menetszél miatt.

Bandit 600, 78le:az erejét sose használtam ki, nagyon könnyű egykerekezni vele, 4 henger nagyobb motor, állítólag kevésbé ráz.

a 4 henger miatt 6000rpm nél 120kmh nál elfogy az ereje, olyan érzés, mintha lassulnál amikor gyorsítasz.

Aztán 7000rpm nél 130kmh nál úgy gyorsul, mintha 0-ról indulnál. Na ez az én lelkemnek már sok.

Lehet érzékeny a markolata, de 130kmh nál már annyira ki van csavarva a kezem, hogy emiatt se megyek gyorsabban, és 130-nál én már erőssen kapaszkodom a kormányba, nem keresek új fogást rajta.

Az 500-sal is valószínű elérhető a 130kmh, a kérdés a kényelem.

2016. márc. 14. 13:48
 9/17 anonim ***** válasza:

Én 1 évet mentem egy Yamaha DT50X-el (persze srác koromba volt Simsonozás, de nem sokat) aztán egyből egy 600-as gépre ültem fel. Konkrétan GSR600-ra.

Ez volt tavaly, 29 évesen. Tisztában vagyok azzal, hogy 98Le és 200kg!!! Én nyugodt természetű vagyok, nem vadászom a kanyarokat sem. Kikapcsol a motorozás és pontosan ezért csinálom, mert megnyugtat, eltereli a gondolataimat a hétköznapokról és nem mellesleg egy életforma.

Sajnos a baráti körömben senki sem motorozik és nem értik meg mit is jelent ez, de sajnos asszonykám sem. DE ez egy más dolog. :)

Ha nyugis vagy és Te is csak az élvezet miatt motorozol, akkor nyugodtan vehet egy 600-as gépet.

2016. márc. 14. 14:39
 10/17 anonim ***** válasza:

egy mélyülésű, egyhengeres, négyütemű,rendkívül kiegyensúlyozott, jól áttekinthető blokkal egy hatszázast..

felesleges, hogy száz fölött már üveghangon pörögjön, az nagyon fárasztó.Persze még nem ültem kéthengeres ötszázason,de jónak néz ki, próbáld meg.

2016. márc. 14. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!