Nappali menetfény?
Esetleg egy utólagos Osram Nappali menetfény ködlámpa nem lenne jobb?
Ilyet lehet kapni. 80ezernél lényegesen olcsóbb és csak a ködlámpát kell cserélni. Kevesebbet fogyaszt, jobban látsz vele, és nem kell komolyabb átalakítás hozzá
Itt egy példa. Figyelni kell az akciókat, mert 30-50% kedvezmény mindig van valamire.
Ha neked ez tetszik végülis benne van az E jelzés. Anélkül bajos lenne a műszaki és a rendőr is piszkálhatja. Valamit azonban nem értek, ez a lámpatest hogyan vezérli a nappali menetfényt?
A szabály elég konkrétan leírja, hogy a nappali menetfénynek a tompított felkapcsolásával el kell aludnia. Enélkül alighanem egy szemfüles műszaki biztos elkaszálja az autót. Nekem az Osram van és hát ha nem is űrtechnológia, de van egy vezérlődoboz, ami kapcsolja komolyabb modelleknél, tompított mellett elhalványul a nappali menetfény.
Ha ezt nem tudja a lámpatest, akkor jelzés ide vagy oda, a műszaki rizikós lesz
Igen én is ezt tapasztaltam. Főleg a gyáriaknál ég. Sokáig nem is értettük miért van ez a kettősség míg valaki felvilágosított.
A gyári nappalifény a tompított lámpa felkapcsolásával elhalványul. Míg ha nappali üzemben megy erősebb fénnyel világít.
Így tulajdonképp már logikus is, mert az egyszer biztos, hogy az Osram nappali menetfény szürkületben és sötétben egyszerűen vakítja mind a gyalogosokat mind a közlekedőket. Szóval a jogalkotó helyesen járt el. Rossz látási viszonyok között ez a típusú fény - mivel nem irányított nem éghet.
De láttam már olyan vezérlőegységgel szerelt "prémium árú" terméket, ami tudta ezt. Meg még egy két komfort funkciót.
Ja az Osramot csak azért írtam mert ez van, és ezt próbáltam. A mindig égő este nem vakító ledsor meg szimplán szerintem nem alkalmas önálló menetfénynek, mert egyszerűen nappal távolról nem vehető észre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!