A menetfényt át lehet kötni a helyzetjelzőre?
Ha van DRL, a hátsó helyzetjelzőnek nem kell világítani!
Ha a helyzetjelzőre van kötve akkor meg nem kapcsol ki a tompítottnál, pedig az a szabályos!
Bár ezen az oldalon ezt részletesen tárgyalja, -az Elektromos kapcsolás pontban- szerintem egy kissé zavaros a helyzet:
Át lehetne simán, de az a baj, hogy mikor a tompítottat kapcsolod, akkor a DRL ki kéne kapcsoljon. Márpedig a helyzetjelző nem szokott kikapcsolni.
Amúgy meg: sokkal érzékenyebbre kellene állítani ezeket a DRL-ket, nagyon rossz szerintem. Sokszor már teljesen besötétedett, de az újabb autók, amelyeknek automatikusan kapcsol a tompított, még mindig DRL-vel mennek, és hátul nem ég semmi, sokszor hozták már rám a szívbajt. Vagy most is esik az eső, nagyon be van borulva, persze hogy hátul semmi sem ég, a kapcsoló AUTO-n van nekik, aztán nem foglalkoznak, hogy ég a lámpa vagy nem. Már most is fel kéne kapcsoljon a tompított, vagy a helyzetjelző legalább.
Én meg azt nem értem, hogy gyári, új Mercin, Audin a tompítottal együtt világít, holott nem lehetne!
Hogy helyezhették -újonnan- forgalomba?
" Én meg azt nem értem, hogy gyári, új Mercin, Audin a tompítottal együtt világít, holott nem lehetne!
Hogy helyezhették -újonnan- forgalomba?"
Ahogy írták, a járó motornál a DRL csökkentett fényerőre kapcsol, ha helyzetjelzőre vagy tompítottra kapcsolod a világítást. Csökkentett fényerővel el tudja látni a helyzetjelző funkciót is.
Amelyik DLR mehet helyzetjelzőként is, annak a búrájában benne van a helyzetjelző E-kódja.
Utólagos beépítésű, helyzetjelző funkciós DRL esetén ki kell venni az eredeti helyzetjelző izzót, mert csak egy pár helyzetjelző lehet elöl.
A rendőr pedig nem ismerte a hatályos jogszabályt, DLR mellé nem kell világítani a hátsó helyzetjelzőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!